5. obletnica delovanja pevk ljudskih pesmi Perice iz Vučje vasi

Ob jubileju predstavile prvo zgoščenko

Branko Košti, ponedeljek, 28. november 2011 ob 16:35
Zaključna pesem

Zaključna pesem

"Ljudska pesem je dobrina, ki v sebi skriva lepote, ki jih spoznamo, če ji prisluhnemo", so v zloženki ob jubileju zapisale pevke ljudskih pesmi Perice iz Vučje vasi.

Skrivnostno lepoto teh, velikokrat že skoraj pozabljenih pesmi, podajajo pevke iz Vučje vasi že pet let. Jubilej so proslavile v nedeljo, 27. novembra, v Vaško gasilskem domu v Vučji vasi. Pridružili so se jim številni gostje iz Prlekije in Prekmurja, s katerimi jih druži ljubezen do poustvarjanja in ohranjanja ljudskega pevskega izročila.

Po pozdravnem nagovoru Jasmine Paldauf, predsednice KUD Janez Čuk iz Vučje vasi, v sestavi katerega pevke delujejo, in župana Občine Križevci mag. Branka Beleca, so številni domačini in gostje prisluhnili godcu ljudskih viž, Vaškim fantom iz Ključarovec, ljudskim pevcem od Grada na Goričkem, iz Bučečovec, Večernicam KUD Bubla iz Radenec, Fantom od Male Nedelje, zaigrali in zapeli so člani etno skupine Zvonček KUD Manko Golar iz Ljutomera in seveda jubilantke. V Vučji vasi pa skrbijo za pevski naraščaj, saj so zapeli tudi otroci otroške folklorne skupine iz Vučje vasi in za svoj nastop prejeli spodbuden aplavz.

Petletni jubilej so vučenske ljudske pevke, katere vodi Ana Lebar, obeležile še s pomembnim dogodkom: izdale so svojo prvo zgoščenko z nalovom Mati zakliče pridne dekliče... in na ta način poskrbele, da se bo ljudska pesem, kakršno so nekoč peli naši predniki, ohranila še za prihodnje rodove.

Pevke iz Vučje vasi so ob jubileju iz rok koordinatorke Območne izpostave JS RS za kulturne dejavnosti Ljutomer Mire Rebernik Žižek prejele bronaste Gallusove značke, ki jih sklad podeljuje za več kot pet let delovanja na glasbenem področju, Ana Lebar  pa je za več kot petindvajset let delovanja na tem področju prejela zlato Gallusovo značko. Predsednica KUD Janez Čuk Jasmina Paldauf je podelila dolgoletnima članoma Angeli Novak in Jožetu Slaviču priznanja društva za njun prispevek h kulturnemu utripu kraja.


Več v Kultura in izobraževanje