Poškodovanih pet igralcev NŠ Mura in kondicijski trener

Sredi drugega polčasa tekme NŠ Mura in NK Maribor je prišlo do prepovedane uporabe pirotehnike.

Prlekija-on.net, nedelja, 18. februar 2024 ob 20:25
Policija

Policija

Danes, 18. februarja, ob 15. uri je bila v Murski Soboti odigrana prvenstvena nogometna tekma 1. SNL med nogometnima ekipama NŠ Mura in NK Maribor. Javno prireditev je policija z vidika varnosti ocenila kot dogodek srednjega tveganja in je bila varovana v skladu s sprejetim načrtom.

Policisti so pri izvajanju nalog v zvezi nogometne tekme NŠ Mura in NK Maribor v dveh primerih odkrili prepovedano drogo in v dveh primerih prepovedano pirotehniko. Sredi drugega polčasa je prišlo do prepovedane uporabe pirotehnike s strani zaenkrat še neznanih kršiteljev - storilcev med člani organiziranih navijaških skupin, zaradi česar je bilo poškodovanih pet igralcev NŠ Mura in kondicijski trener. Zdravniško pomoč so iskali v murskosoboški bolnišnici, stopnja poškodb bo znana naknadno. Poškodovani so bili tudi stoli na tribunah stadiona in zvezi obeh dogodkov se preiskuje sum storitve večih kaznivih dejanj.

Organizator prireditve in predstavnik NZS sta se odločila, da bosta nogometno tekme prekinila, zato je prišlo s strani organizatorja do pozivanja zapustitve teh oseb iz območja stadiona. Nekateri posamezniki - člani ONS Viole so poziv organizatorja upoštevali, drugi pa so stadion začeli zapuščati šele po pozivu varnostne službe in opozorilih policistov.




Več v Črna kronika

Policija

V streljanju ena oseba umrla

nedelja, 28. april 2024 ob 22:32
Slovo od Tiveka

Številni se poslavljajo od priljubljenega Tiveka

nedelja, 28. april 2024 ob 15:00