Volilne kampanje očitno prenaporne; 10. redne seje ni bilo

Zaradi nesklepčnosti, je 10. redna seja OS Ljutomer bila odpovedana

Prlekija-on.net, torek, 29. november 2011 ob 17:2674
Seje ni bilo

Seje ni bilo

Za ponedeljek, 28. novembra, je bila sklicana 10. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer. A seje ni bilo, saj 12 članov OS ni prišlo na sejo na kateri bi med drugm morali obravnavati tudi proračun za leto 2012.

Županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba je zato po pregledu prisotnosti morala sejo odpovedati zaradi nesklepčnosti. Seje se zaradi opravičljivih razlogov niso udeležili Andrej Lah iz SDS, Aleksander Kavčič in Jože Grantaša iz LDS, Damjan Bogdan in Branko Smodiš iz SD, Robert Štefanec in Tihomir Babič iz SLS, Dušan Kosi, Jože Klemenčič in Franc Rošker iz Desus, Jožef Heric iz Prlekija - neodvisno združenje ter Sara Karba iz Mlade Prlekije.

Svoje kolege in na pričetek seje so tako zaman čakali Janez Kardoš iz Zares, Ludvik Filipič in Anton Heric iz SDS, Jože Panič iz NSi, Aleš Lipovec iz SD, Marijan Rudolf in Anton Vrbnjak iz Desus, Silvester Perko iz Liste za razvoj mesta in vasi ter Janez Vencelj iz SMS. Po besedah županje, je sklic seje bil nujen zaradi prve obravnave proračuna za prihodnje leto. Zaradi nesprejetega proračuna, občino sedaj čaka začasno financiranje v začetku prihodnjega leta.

Po neuradnih podatkih se omenjeni člani seje naj ne bi udeležili zaradi obširnega gradiva seje ter predvolilnega časa, ko naj bi bili nekateri člani preobremenjeni s svojimi volilnimi kampanjami.

Sara Karba nam je ob tem povedala, da je udeležbo odpovedala tik pred samo sejo, saj se je v času le-te morala nujno udeležiti sestanka mLD v Ljubljani, na katerem se je ponovno volilo vodstvo. V primeru neudeležbe bi ostali brez vodstva, katerega del je sama, zato je bil ta sestanek neodložljiv, mLD pa deluje že 20 let, kjer se predvsem ukvarjajo z osveščanjem mladih in dobrodelnimi akcijami na državni in mednarodni ravni.

bosko torek, 29. november 2011 ob 21:13

Če jim je stranka bolj pomembna, pa naj odstopijo kot svetniki! SRAMOTA ZA POSAMEZNKE, KI SO ZGORAJ NAVEDENI. Upam da nikoli več ne bodo izvoljeni in ''kao'' zastopali občane, ker delajo samo škodo.

mihael70 torek, 29. november 2011 ob 22:54

Se čistar strinjam s teboj boško! Nenazodje biti svetnik je nekša obveza, pa še mi smo jih izvolili, zej pa takši odnos! Zloba

Lenny torek, 29. november 2011 ob 23:00

Lokalna strankarska politika je gnojna büla, ki bi jo trebalo nujo opererati/odstraniti.

pravični torek, 29. november 2011 ob 23:07

Ehh, bosko ne bluzi, če ne poznaš razmer. Hjooj

Svetniki, ki so navedeni so dobri in pošteni ljudje in jih večino tudi poznam. To ja

Vsak ima svoj posel oziroma službo, doma družino in potem še stranko. To ja

V domačem okolju so strankarsko svetniki in tako del svojega časa namenijo občini.

Glede na dejstvo, da so pred vrati volitve se pa morajo seveda tudi angažirati v kampanji. Jaaa

Ne gre samo, da sedijo na seji sveta.
Za kvalitetno in odgovorno delo na seji je potrebno doma tudi preštudirati dve debeli knjigi. Ena je PRORAČUN, ki obsega skupno 88 strani in druga je GRADIVO, ki ima 93 strani. Zraven so bile potem dodane še priloge.

Tudi, ko se proračun v prvem branju sprejme, gre v javno obravnavo in potem sledi drugo branje in dokončen sprejem. To ja

Tako, da ne bi smelo biti problema s kakšnim začasnim financiranjem, četudi bi se Občinski svet sestal kak teden po volitvah.

In še mimogrede.

Če bi se županja, novi direktor občinske uprave, svetniki in še kdo, sestali neformalno pred samim pričetkom kampanje in se pogovorili o proračunu, bi lahko zadeva šla lepo gladko skozi in bi bil proračun pod streho še pred Božičem. To ja Jaaa

pravični torek, 29. november 2011 ob 23:22

Ehh, Lenny. Hjooj

Vsake štiri leta imaš možnost.

Zberi ljudi, sestavi listo, naredi program, pojdi po vaseh in delaj kampanjo.

Če boš dober in boš prepričal ljudi, da boš uresničil njihova pričakovanja te bodo volili. Zloba

To, je to! To ja

pravični torek, 29. november 2011 ob 23:28

Ja, mihael70, seveda je obveza.

Vsakemu pa je lahko jasno, da ima svetnik še kaj drugo in ne samo občinski svet. Jaaa

Mimogrede.

V nekaterih občinah so seje sveta, časovno planirane za celo leto naprej. To ja

In potem se tudi tisti, ki so 8 ur na dan plačani za pripravo sej, morajo angažirati in v določenem roku narediti stvari, ki so potrebne. Zloba

Za tak način so se eni zavzemali. Zaenkrat žal še neuspešno.

Podobno, kot se je in se še zavzema Virant za učinkovitejšo državno upravo.

Ampak je zelooo hudo premakniti te "kočevske medvede" in seveda miselnost ljudi. Zloba

bosko torek, 29. november 2011 ob 23:59

Ej pravični, a si že čuja za odbore? Keko vidin ka nese? Odbori svetuvlejo sveti kakšno majo mnenje? Kak zej, ali se tudi odbore niso sestali? Ne natolcuj LAŽI.
Ali so določeni svetniki magično zboleli in imeli glih tisti cejt obevzosti? Dej pravični idi prodavat rože na trg, ne pa tu.
Sveta se niso (se nisi) šteli udeležiti po kmečki logiki, ker zaradi volitev nebi šteli pluvati po pripravljenem proračuni, ker bi s ten zgublali glasove, ker eni mojo že kredik amandmaje ka bodo osnovna sredstva celotne občine klestili za glasove ( že spet). Če češ biti svetnik moreš meti cejt za obveznosti, evo zej se vidi keri gre tan kak so penezi. Ko glejam seje, mi je slabo, ker sidijo v sveti lidje ki sploh niso pismen Slabo

psm sreda, 30. november 2011 ob 05:46

Boško ima prav; pa lani so vsi govorili da bodo za napredek občine-sedaj je volilna kapanija več- se spomite tiste izredne seje danes glavni akter tudi ni prišel.

Lenny sreda, 30. november 2011 ob 08:27

@pravični:
Še vedno trdin, ka se strankarska politika na lokalni ravni bedarija in je samo vzrok dosti krovjih kupčij.
21.11 je bilo izdano vabilo za sejo. Teden dni so meli časa, ka bi prestavili za kakšni den, či so glih fsi meli v pondelek obveznosti. NERESNI SO.

Samo proračun 2012 je ne pomemben, pomembne so volitve. Pfuj banda.

Lenny sreda, 30. november 2011 ob 08:29

Hja še neke... ke te občinska seja traja celi den?????

Kata Strofa sreda, 30. november 2011 ob 08:44

Zej se vidi ka je kar nekej kandidatov pa kandidatk odgovarjalo s figo v žepi na ovo vprašanje glede sledenja lastnemu prepričanju ali strankarskemu interesu Slabo

Za Prlekijo!
... za kaj?
...eeee, za lastni žep Predam se

odklop sreda, 30. november 2011 ob 08:45

Dečki jaz bi malo drugači razmišla! Po moje pa so ne vse svetniki krivi! Se pa je vsakša seja farsa... Te je po moje tudi na županjini strani krivda. Če je ne sposobna skuper spraviti večino na sveti te naj odstopi! Če je 12 svetnikov proti nečemi te se pitajmo ali ma resen vse občina pa županja prav. Se pa so to ne nori lidje , pa vejo za kaj se gre. Kdo pa pravi ka oni nečejo občini najbojše...Siguren sen, ka vsakši šče samo najbojše, pa ki piše ka je edino županjino najbojše....

sandra sreda, 30. november 2011 ob 10:08

Ja psm dobro se je spotiti malo za nazej keri kej dela, pa hitro vidiš kdo je hinavec- skoraj vsi, ki so gori našteti. Me praf zanima keri je res meja opravičljiv razlog Mislec

Legionar sreda, 30. november 2011 ob 10:50

Či ne folgajo sodelüvati v občinsken sveti, pa nej prepistijo mandate drügin! To ke pravični guči, nema veze s ten. Vepa je nišče ne reka ka so svetniki slabi lidje, samo jaz mislin ka bi jin delo na občinski ravni mogla biti prioriteta, pa volitve gor ali dol!

Legionar sreda, 30. november 2011 ob 12:22

No, keko pa sen jaz pred por minutami od enega svetnika čüja, je vzrok še zdaleč ne v preobremenjenosti zaradi volilne kampanje, ampak izključno zaradi preobširnega gradiva za napovedano sejo. Zato so tüdi prosili županjo (vida sen mail, poslani na jeni naslov) ka jo prosijo za preložitev na ponedeljek. Taka - pred kak volitve je baje vzrok ogromno gradiva za preštuderati.

Lenny sreda, 30. november 2011 ob 12:46

Ja bogi reveži, trebalo de zaposliti vsakemi svetniki polek pomočnika, ka de preštštija gradivo, pa jemi poveda pa notri piše.

driver sreda, 30. november 2011 ob 12:51

ja legionar, venda gre eno z ovin ali?? poleg kampanje venda nimajo cejta, ka bi prešteli en falat listov.. kak pa jih je te ostalih 9 lehko ?

Legionar sreda, 30. november 2011 ob 13:24

Kapa či jih je ostalih 9 ne preštelo? Pomežik No, nebi rad ka izpodne zej kak da jaz nekoga zagovorjan. Provin samo ka sen iz prve roke zvedja, ka nej preobremenjenost s kampanjo ne bi bila razlog , ampak kobajagi dosti gradiva. Ne zej mene napodati, prosin. Hihihi

karantanija sreda, 30. november 2011 ob 13:59

Hjooj Te pa momo pol pismene svetnike, ka nemreje fsega preštete. Nej polek pijejo vodo, te de jen štetje bol tekoče šlo Hahaha

Kej smo si ti navolili, same križe in težave (gorje seznam mislen).

baron_marko sreda, 30. november 2011 ob 14:04

Najbolj me zmoti komentar uporabnika Odklop, ki pravi, ka je županja kriva za nastalo situacijo. Nasmeh

1. Občinska seja ni društvo! Ti ljudje so v prvi vrsti svetniki. Bili so izvoljeni, da delajo v interesu občanov. Tudi plačani so zato. Vse ostalo (razen bolezni ali družinskih zadev) ni opravičljivo!

2. Vedeli so kdaj so predčasne volitve in da bo zadnji teden gužva. Na to bi prej pomislili. Verjetno ni županja tista, ki se bo ozirala na državno politiko. Njena naloga je, da poskrbi za prihodnost občine in proračun je najpomembnejša tematika, ki opredeljuje kakšno prihodnost bo občina imela. To je prioriteta županje in občinskih poslancev!

3. Ne zagovarjati teh ljudi, da so pošteni in pravični, ker je njihovo početje protislovno. Še mesece nazaj so ravno zgoraj omenjeni naredili dobesedno štalo (spomnimo se pritožbe na SVLR), ker ni bilo seje. Pa je tista seja bila veliko manj pomembna, kot je seja o proračunu.

4. Argument o obsežnem gradivu ni opravičilo! Glede na to, da so svetniki za svoje delo plačani, je njihova naloga, da preučijo zahtevano gradivo. Kak bi vas direktorji vaših podjetij gledali, če bi se na sestanku opravičili, ker niste uspeli preučiti zahtevano gradivo!?

5. Ne razumem zakaj so nekateri svetniki lahko prišli na sejo, drugi ne? Mogoče je razumljivo le za svetnike, ki so hkrati kandidati. A zakaj je potem Vencelj prišel na sejo? Kaj ma Jožef Heric v zvezi s kampanjo? Zakaj je Lipovec (SD) lahko prišel na sejo, Bogdan pa ne? Zakaj je Vrbnjak iz Desus prišel, ostali pa ne?

Najbolj smešno pa je, da si to upajo narediti par dni pred volitami. To je velik lapsus, saj ravno s takim početjem kažejo svojo resnost v politiki.

karantanija sreda, 30. november 2011 ob 14:21

baron_marko, točno tak kak je zapisano. Še v nedelo sen prava za kere sen se odloča, ka bon vola. Z gnešjen dnevon pa je to sigurno drgače. Lepo reklamo so tote "SVETNIKE" naredele za svoje politične stranke. Če pa na lokalne ravne nemre nič pametnega naredete (razen razdore, kregaje pa hinafčino), kej de te koji ku..c v parlament rina.

Legionar sreda, 30. november 2011 ob 15:14

V toten mandati so kregarije nekej preci bolj običajnega, kak za cejta mandata g. Jürše. Le zakej? Mislec Zej zvaliti krivdo samo na svetnike je po moje ne fer. Kregarije so se začele že takoj na začetki mandata, pa tüdi županja baje ka je ne glih tak priprovlena na dialog kak je Jürša bija. To so informacije iz drüge strani, ne moja izmišljotina, ka se razmimo, taka ne po mene napodati zavolo toga, prosin lepo. Svetniki resda slüžijo intereson občanov pa občine. Mojo pa tüdi določene pravice polek obveznosti, keko ven. Lehko zaprosijo tüdi za odlog seje in v toten primeri bi nej bilo to nareto. In či je blo nareto vse v skladi s poslovnikon pa zakoni, te jaz tü ne vidin problema.

mihael70 sreda, 30. november 2011 ob 15:32

Odklop od kod si se ti vzeja? Nimaš pojma! Gučiš ka svetniki vejo zakej se gre, eni že, tisti so prišli na sejo in vejo kak so ene stvari pomembne! Če pa si kdo gleja sejo pa si lehko vida ka se eni med sebo glejajo gdo je treba roko gor zdignoti...

To so same politične igrice, ki so fest vidne. Pa če bole spremljaš bode ti vse jasno kdo so akterji, pa keri svetniki so tak naivni ka jim sledijo kak ovce...

Pa kak lehko napišeš ka je edino županjino nejbojše, sej pa je tu občinska uprava, pa tudi svetniki, ki ne glejajo na lastne koristi in koristi svojih...

Pa malo si pogledni anketo, pa bode ti tudi jasno ka lidje pozitivno ocenjujejo njena prizadevanja... Županji pa samo kapo dol ka ne naseda hinafcem, ker so v totem sveti zelo vidni pa ne samo prek ogleda sej,...

Odstopiti bi mogli svetniki, ki toto funkcijo jimlejo samo zaradi penez, ki jim padne v žep, ko pa so na mizi pomembne zadeve za občino pa mojo kao druge obveznosti in neso sposobni prebrati gradiva... Te pa če neso sposobni pa nej dojo plac drugim! Zloba

odklop sreda, 30. november 2011 ob 17:14

eh dečki nimate pojma.....
Karantanija, tudi med ovimi plovimi so polapismeni, tudi tu bi lehko kakšo rekla....

odklop sreda, 30. november 2011 ob 17:15

...pa še to eni so že spreglednili, eno pa še bojo. Do drugih županskih volitev gvišno!

karantanija sreda, 30. november 2011 ob 17:25

Dej ti zej plove na OKLOP, gučimo si o toteh brezbrižneh pa neodgovorneh "občinskeh poslanceh". ne obračate teme pa preosmerjate pozornoste. Dobro ven kej misleš, ker se poznamo!

Micika sreda, 30. november 2011 ob 18:15

Sprejemanje proračuna je vsekakor toliko pomembno, da je dobro da si svetniki vzamejo dovolj časa in ga dobro preštudirajo. Mogoče se najde v njem tudi kakšna napaka, ki jo lahko občinska uprava spregleda... 21 glav vidi marsikaj. Eni knjigo z 300 stranmi berejo po 4 mesece, svetnike pa tukaj obtožujete, da 500 strani gradiva, ki ima same specifične vsebine, pa da v roku teden dni? Po drugi strani pa se jim osporava, da kimajo in da ne preberjo gradiva, ki je še tako pomembno za našo občino.

rok sreda, 30. november 2011 ob 19:32

Se strinjam z baronom markom, zadeva je takšna, ka tisti, ki neso sposobni preštudirati gradiva niso sposobni biti svetniki, kej šele poslanci Mislec
Kregajo pa se nič več kak so se pret, samo pred sploh neje bija možen dialog z županom, zej pa jih županja prevec ''corta'' pa si vsakšni nekej po svoje zmišlovle . Pa za prestavitev seje obstajajo pravila in pogoji, kera zej niso bila izpolnjena, in če bi županja prestavila sejo, bi ona ravnala narobe, tak da ne po laži tu gor trositi. Nemre en svetnik poslati maila pa prestovlati seje, ja kon pa bi prišli,... Hjooj
Zej svetniki vidite ka ste ravnali narobe pa iščete krivca in že po je županja na tapeti. Malo se zresnite pa se ne delajte bogi in ne spreminjajte tem.
Pa ''Micika'' če veš ka je proračun zelo pomemben te bi lahko znola veš ka bi to bila prva obravnava in se proračun sprejme na drugi zato je bila obravnava tak pomembna, tak da si ti tudi vzemi v roke kakšno ''gradivo'' in ne na pamet. Cejtng

jozek82 sreda, 30. november 2011 ob 20:26

Drage prlečke in prleki, prav zanimivo mi je brati vaša razmišljanja. Pa vesel sem da je do tega prišlo v taki obliki kot je. Če lahko navedem le par dejstev, pa da ne bo kdo karkoli mislil govorim o sebi in povedal bom svoje mnenje, nikogar pa ne mislim obtoževati. Gradivo ni bilo tako obsežno da se ga v enem tednu ne bi dalo predelati. Dejstvo je tudi to, da je gradivo katero je bilo pripravljeno za to sejo bilo soglasno na VSEH odborih sprejeto, razen z izjemo gospoda Bogdana, ki je povedal da se vzdrži glasovanja ker gradiva ni preštudiral, se pravi isti svetniki kateri so trdili da je premalo časa so gradivo na odborih že potrdili z dvigom svojih rok. Zanimivo potem da je razlog premalo časa.

Drugo kot drugo mislim da je gospa županja tukaj čisto nič kriva, z občinsko upravo je pripravila obsežno gradivo, saj se zaveda resnosti svojega dela in gradivo je pripravljeno s vso odgovornostjo. Dejstvo je tudi to da po poslovniku ni mogoče seje prestaviti, v kolikor je meni znano, če se motim naj me kdo opomni.

Meni se pač zdi neodgovorno iz strani določenih svetnikov kateri so se opravičili. moram rečti da so v razkrižju recimo tudi imeli sejo OS in to v torek, pa so bili sklepčni pa se nihče ni opravičeval. Tak da ja razočaran sem nad dejanji določenih, ne nad vsemi seveda. Razočaran pa zato ker vem kakšno je ozadje vsega skupaj.

Drugače pa še en komentar na nekoga, ki je rekel da je za časa gospoda Jurša se dalo veliko lažje pogovarjati, v to ravno ne verjamem preveč, vem da se je ogromno ljudi poskušali dogovoriti za sestanek z gospodom Juršom, tudi sam in kaj je bilo, ni imel časa in je poslal vedno druge razen sebe. Pri gospe županji, pa je tako da do zdaj še se nikoli ni zgodilo, da županja nebi imela časa za kakšen sestanek, za dogovore, za stvari ki bi bile za dobro ljudi in za dobro občine.

Je pa res kar je najbolj žalostno, da določeni svetniki, enostavno ne morejo, nočejo in ne znajo preklopiti politike v svojih glavah, jaz vedno trdim na lokalni ravni ne bi smelo biti politike, ampak delo za dobrobit občine in njenih občanov.

Pa da tukaj omenim še eno dejstvo, recimo tudi odlok o oskrbi s toplotno energijo za občino ljutomer je bil brez argumentov zavrnjen in med tistimi ki so ga zavrnili je bilo mislim da kar veliko teh ki so na tej seji manjkali. In tudi ta odlok je zagotavljal pravno osnovo da bi v ljutomer lahko prišlo novo podjetje ki bi lahko zagotavljalo cenejšo energijo za ogrevanje za gospodarske družbe, in s tem da bi prišlo novo podjetje bi tudi prišla nova delovna mesta in posledično bi tudi se občinski proračun s tem polnil.

Tako da ja... zanimivo je to dogajanje v naši občini.

mestjan sreda, 30. november 2011 ob 20:50

Očitno bi mogli naše vrle svetnike nejpret opismeniti. Vervlen, ka je Jožek med bole pismenimi v OS, pa še njemu pravopis prevečkrot poklubuvle. Či pa poglednemo strukturo OS-ja, pa lehko zaklučimo, ka je povprečen mestni svetnik v lotmerki pač ne sposoben brati strokovnega gradiva, kej še le, ka bi ga razma. Te pa takši, ki niti ne razmijo, kej berejo, odločajo o usodi Lotmerka, mesta starodavnega.

Na naslednjih volitvah (upan ka do kmalu) bomo mogli malo bole premisliti, koga voliti. Pa za gulaš pa liter pa slatino nemo smeli odovati svojega glosa. Upan, ka de vsej kakšna izbira. Dozdej se je redko keri, ki mu v glovi vse štima, odločja kakndidirati za svetnika.

jozek82 sreda, 30. november 2011 ob 20:53

Glede pravopisnih napak je pač tak kak je, se pač človek zmoti. Nasmeh

Drugih stvari pa ne mislin komentirati. Vsak ma pravico do svojega mnenja in spoštujem ga.

jursovka sreda, 30. november 2011 ob 21:25

Glede seje, ki se je svetniki niso udeležili sem mnenja, da je bila nespametno sklicana. Županja bi morala vedeti, da med volilno kampanjo, oziroma celo na njenem vrhuncu pač ni modro sklicevati sej. Če bi jo sklicala za en teden prej ali en teden kasneje ne bi bilo problema. Malo se zadeve napihujejo zdaj.

gorgona četrtek, 1. december 2011 ob 00:58

nesen se misla vtikati v to temo pa se enostavno moren...svetnik je izvoljen z strani ljudstva na lokalni...in neven kak je lehko svetnik če mu državna politika pomeni več...kot drugo je on zato pločani ka dela ka hodi na seje redno,brez opravičila(družina bolezen razen)ne pa ka si vsaki neke zmisli...po mojem bi take lidi keri več krat neupravičeno izostajajo enostavno mogli vrčti iz stranke ker ne opravljajo svoje dolžnosti na lokalni ravni za katere so bili izvoljeni

gorgona četrtek, 1. december 2011 ob 00:58

no pravični ze pa te komenterej

pravični četrtek, 1. december 2011 ob 01:08

Kaj, gorgona, ne moreš spati? Mislec

Sem zgoraj napisal nekaj o tem.

Samo sem napačno zapisal število strani, ker nisem videl vsega gradiva.

Bilo ga je nekaj čez 400 !!! strani.

Drugače pa je to dolga zgodba in to so sedaj samo posledice.

Pa mirno noč ti želim. To ja

Almanah četrtek, 1. december 2011 ob 08:21

Neje to glih lepo, ka če je seja sklicana, da se ne pride na njo...

Ampak jaz bi nekaj predlagal. Glede na to, da vse občine v Sloveniji delujejo zelo podobno, me zanima koliko občin je imelo v zadnjem tednu sklicane seje, ker vse imajo enako v tem času zelo podobne stvari na dnevnem redu....

Če ma kdo voljo in čas, naj to malo preveri...

Pa da vidimo.

gorgona četrtek, 1. december 2011 ob 09:04

Hjooj Hjooj pravični...te pa če je blo več kak 400 strani pa je naša županja res delavna...v kar ne dvomim...jas se te malo stana ka sen vida kako je dogajnje ke vidim pa ka ti res nemreš spati...

jozek82 četrtek, 1. december 2011 ob 10:55

No imel sem dve minuti časa in sem malo poiskal:
http://www.obcina-kanal.si/gids/sporocilo/2011111710584985/
http://www.velenje.si/796
http://www.mozirje.si/seje-obcinskega-sveta.html
http://www.ljubljana.si/si/mol/mestni-svet/seje/2010-2014/74606/detail.html
http://www.kamnik.si/obcinski-svet/vsebine-naslednje-seje-obcinskega-sveta

no to je par občin, lahko pa še se kdo sam potrudi in poišče več, kamnik je imel 30.11. sejo mestna občina ljubljana recimo 28.11. in recimo občina mozirje 29.11. ostalo pa še lahko kdo malo poišče.

odklop četrtek, 1. december 2011 ob 11:29

jožek82 očitno imaš v službi dosti časa, te pa ne čudno če lahko gradivo čitaš....poleg tega verjen, ka nemaš odzaja kakše stranke oz lidi, ki so te gor spravili in s kerimi bi mogoče treba uskladiti svojo dvigovaje rok......vsak svetnik verjetno more prvo z širšin krogon lidi zadevo podiskutirati, upoštevati jihovo mnenje in to zastopati (tak to pač funkcionira - za vse tiste ki ste tak pametni na toten forumi).... totega cejta keko ven je v totih dneh ne bilo, pa si lehko misli što koli kaj si šče. Če pa nešče samo svoje interese gori zastopa tisti pa je pač ne meja problema s ten, ka ne bi priša pa roko zdigna kak se jemu ali pa županji prav zdi! Je pa resen ka si vsak lehko po svoje zadevo razloga. Dejstvo je ka bi županja tudi lehko pokozala razumevaje ,če so jo resen že svetniki to prosili, pa bi kakšo točko lehko korespodenčno rešili!

Legionar četrtek, 1. december 2011 ob 11:58

Či so lidje pametni, te se znojo zmeniti. In či bi se naši svetniki pa županja znali lepo človeško zmeniti, te do tega nebi prišlo. Zapa ispodnejo kak deca. Je pa tak, ka sta držovna politika pa lokalna politika povezani, pa nej reče što kej če, ene brez drüge nega. Svetniki so v svet prišli tüdi na listah določenih strank in majo tüdi do jih obveze, tak pač je. Tepa drügič ne voliti strankarskih list , pa de mir. Sicer pa mislin, ka či se nekša seja za teden dni prestovi, ka je to ne takša katastrofa - či so pametni lidje na obeh straneh, takak sen že na začetki reka...Či pa so ne pametni pa se ne znojo nič med soboj zmeniti, tepa se pač večkrot zamozano perilo v javnosti pere.

pravični četrtek, 1. december 2011 ob 12:00

Ja, odklop, točno tak, kot si povedal. To ja

pravični četrtek, 1. december 2011 ob 12:05

In še glede seje občinskega sveta v Ljubljani.

Tam si je Ljubljanski šerif Zoran Janković, sklical sejo, itak ima večino v svetu, da so potrdili

50 % ZVIŠANJE CENE JAVNEGA PREVOZA ! Vrag


In takšnega bi naj imeli za šefa vlade ??? Vrag Vrag Vrag Nevihta


Legionar četrtek, 1. december 2011 ob 12:09

Pravični, či je vse po poslovniki pa po zakoni, ke je tü spornega? Mislec Se ne ka bi Jankoviča zagovorja, samo pove mi, ke je v ten spornega.

pravični četrtek, 1. december 2011 ob 12:48

No, zakonsko sporno že ni.

Vprašanje pa je, če se ljudje s tem strinjajo.

Dvomim, da se.

In občina, kot tudi država so v svoji osnovni funkciji za to, da delajo v dobro občanov in državljanov in ne, kot sedaj, ko delajo večkrat v dobro določenih lobijev.

V normalni državi bi normalni ljudje, ne ovce, morali nesti župana, ki bi neko stvar tako močno podražil. Zloba


Vizionar četrtek, 1. december 2011 ob 13:05

...kot daje Občina njihova, je pa to karakteristično za nezrele politke ( zapisano v narekovaju ), ki ne izbirajo sredstev za dosego največkrat lastnih ciljev; boljša je podtalna gostilniška dejavnost, kjer posamezne grupe nameščajo, delijo .... razne privilegije; beri službe... Objektivno pa potem taka druščina posebnežev, ne more delati v dobro občne in občanov.

Do naslednjih volitev, pa.... na teh mestih, naj sedijo ljudje z visoko samokritičnostjo in moralo.... ( kaj je že to ? )

baron_marko četrtek, 1. december 2011 ob 13:14

Smešne so tote ocene poleg komentarov. Vsak komentar, ki zastopa stališče, da so svetniki neodgovorni ma minus. Vsak, ki pa omenja županjino krivdo, pa dobi plus. Nasmeh Nekomu te ocene res veliko pomenijo, pa ni težko ugotoviti komu. Toliko o tem, da potem napadate Jožeka, da ma preveč časa. Svašta ste eni.

Da pa se vrnemo k argumentom:

1. Argument o 400 obsežnih straneh ne vzdrži. Zakaj? Ker so velika večina teh le tabele in ker se te da hitreje prebirati kot stran polno besed. Takih strani je v tejh vsebini zelo malo.

2. Verjetno obstaja člen v pravilniku, ki določa koliko prej mora biti seja napovedana. Verjetno ne iz danes na jutri... Nasmeh

3. Ne vem zakaj ste krivite županjo? Pripravila je proračun in ga čim prej uvrstila na dnevni red. Zakaj? Ker je sprejetje proračuna vedno jabolko spora in ker so ravno zaradi tega sklicane izredne seje, ki pa velikokrat nastopijo zelo pozno. Temu se je verjetno htela izogniti.

4. Ne mešajte strankarske politike in nalog svetnika! Lokalni odbori strank niso sestavljeni le iz svetnikov iz občinskega sveta, ampak iz gruče ljudi, kateri so na voljo za pomoč pri volilni kampanji. V SDju ni le Bogdan in Smodiš, v SDSu ni le Lah, v DeSusu niso le Klemenčič, Rošker ipd. in v SLSu ni le Babič in Štefanec. Ogromno članov svojih strank imajo na razpolago, dejavni pa so le svetniki? Prosim vas lepo, ali gre tukaj za totalno nepremišljeno organizacijo ali za neodgovorno opravljanje svetniških nalog?

5. Naloga svetnikov je, da opravljajo svoje dolžnosti, kot svetniki. To je najmanj kar lahko volilci, ki so jih izvolili, pričakujejo. Poleg tega pa so plačani za to, da preberejo gradivo in se udeležujejo sej. To odgovornost so sprejeli v trenutku, ko so bili izvoljeni.

Ignoriranje omenjenih zahtev bi moralo biti sankcionirano.

baron_marko četrtek, 1. december 2011 ob 13:16

Sploh pa ne razumem zakaj morejo biti ravno predsedniki lokalnih odborov vsepovsod prisotni, mar oni kandidirajo? Mislec

Legionar četrtek, 1. december 2011 ob 13:34

pravični je napisal/a:
No, zakonsko sporno že ni.

Vprašanje pa je, če se ljudje s tem strinjajo.


Dvomim, da se.
Heh, či lotmerški občinski svet občane spitovle či se strinjamo z vsemi jihovimi sklepi pa odloki?

Drgačik pa mislin ka je čist preveč besed zavolo tote preložitve seje. Takak deca so, namesto ka bi se zmenili kak pa kej, se zej štukajo kak deca v peskovniki, keri je malo meje pa keri malo več kriv. Za kozlati. Kozlam

Almanah četrtek, 1. december 2011 ob 14:22

No baron_marko

Vidim, da nisi v nobeni stranki, ali pa vsaj aktiven nisi....v strankah je enako kak v društvih....dere so pikniki pa veselje, te jih pride dosti, dere pa se treba delati, te pa nima nihče cajta, še najmanj za lepljenje plakatov...( ker te lehko keri vidi Nasmeh ).

No moje stališče je, da je to res malo mimo, ka so se seje ne udeležili, ampak če se čes svaditi sta potrebna dva....

Škoda je, ka je tak daleč vse vkup prišlo...ampak mislim, da je delo župana/županje tudi, da usklajuje zadeve z drugače mislečimi...da si naredi nekši zdrav odnos tudi z tistimi nekimavci....ne more vedno samo eden imeti prav.

Ka se neso mogli po telefoni čuti , pa se zmeniti, čuj kdaj pa kak ti lahko...bode šlo skozi ali ne....ziher so bili pred že odbori sklicani in vse...ta ka, tu more biti nekaj več odzaja....

Eno leto je mimo, tri nas še čakajo, na kunci pa bomo spet mi (volilci) odločili, je bilo vredi tak kak je bilo, ali ne.

šmarnica četrtek, 1. december 2011 ob 15:07

No jaz pa sen po pregledi 60 občin (te pa se mi več neje dalo) doba spodaj napisane občine, ki so imele ali še majo seje v toten časi. Pa vse niti nimajo objavljenih podatkov,...
Zej še mi je bole jasno, ka so takšni cirkusi samo pri nas, za to pa so izključno krivi svetniki (pa to ne vsi, sej smo vidli ka jih je skoraj pol bilo prisotnih).
Če so na ostalih občinah lehko vsi svetniki preštidirali gradivo pa majo tudi verjetno vsak svoje obveznosti, je tu pač jasno, ka so toti te res nesposobni ali pa zanalašč klibuvlejo pa so se zmenili. Samo se očitno ne zavedajo ka klibuvlejo in škodijo občini ka zavirajo investicije in ostale projekte, te pa bodo po rekli ka se nič ne dela,...

Evo seznam nekaterih občin, ki imajo sposbne VSE svetnike in datum seje:

Občina Slovenske Konjice: 24.11.2011

Občina Rogaška Slatina: 30.11.2011

Občina Dolenjske Toplice: 1.12.2011

Občina Desternik: 29.11.2011

Občina Ilirska Bistrica: 1.12.2011

Mestna Občina Nova Gorica: 24.11.2011

Občina Radenci: 1.12.2011

Občina Radovljica: 23.11. 2011

Občina Razkrižje: 5.12.2011

Občina Bled: 29.11.2011

Občina Bohinj: 28.11.2011

Občina Braslovče: 23.11.2011

Občina Brezovica: 1.12.2011

Občina Beltinci: 24.11.2011

Mestna Občina Ljubljana: 26.11.2011

Občina Lendava: 30.11.2011

Mestna Občina Maribor: 1.12.2011

Mestna Občina Velenje: 29.11.2011

Občina Starše: 23.11.2011

Občina Sveti Jurij ob Ščavnici: 23.11. 2011

......

.....
tak prosim brez takšnih ka je tu krivda na strani županje, ker ste v temo brsnili,...

jozek82 četrtek, 1. december 2011 ob 18:23

Ja odklop žalostno ka tak razmišlaš kak razmišlan, dejstvo je to ka če človek med južino dve stvari napiše pa pogledne, za katero ti stvar vzame vse skupej 5 minut ne pomeni ka to dela med službo.

drugo kak drugo gradivo za to sejo je 217 strani.

Pa ne mislin več komentirati, ker tak al tak se večini ne da dopovedati, kaj je prav in kaj ne tisti kateri pa znate pozitivno razmišljati pa tako ali tako pišete tudi pozitivne komentarje. Pomežik

psm četrtek, 1. december 2011 ob 18:33

Pa za boga kdo jih je silil da sprejmejo funkcijo svetnika. Sami so se rivali kcoj.....

Legionar četrtek, 1. december 2011 ob 21:10

šmarnica je napisal/a:No jaz pa sen po pregledi 60 občin (te pa se mi več neje dalo) doba spodaj napisane občine, ki so imele ali še majo seje v toten časi. Pa vse niti nimajo objavljenih podatkov,...
Zej še mi je bole jasno, ka so takšni cirkusi samo pri nas, za to pa so izključno krivi svetniki (pa to ne vsi, sej smo vidli ka jih je skoraj pol bilo prisotnih).
Če so na ostalih občinah lehko vsi svetniki preštidirali gradivo pa majo tudi verjetno vsak svoje obveznosti, je tu pač jasno, ka so toti te res nesposobni ali pa zanalašč klibuvlejo pa so se zmenili.
Po zdravi pameti bi tü človik sklepa, ka je te vzrok za to ka so se svetniki ne seje udeležili ne v volitvah, glih zato, ker majo po drugih občinah tüdi takšne ki sodelüvlejo v kampanji, ne? Či bi ble volitve vzrok, te seje ne bi bilo v nobeni občini. Taka po logičnen razmisleki je vzrok resen v preobsežnen gradivi. Morti so v drügih občinah meli meje gradiva? Mislec No, dovolja sen si malo logičnega razmisleka, nič drügo.

driver četrtek, 1. december 2011 ob 21:34

folk pa ke je zvami?? preobsežno gradivo? predvidevan ka ste hodili v šolo, vsej v osnovno.. či bi si tan gda zmisla, "ja tršica, nesen se navča za kontrolko, ker je blo preveč gradiva pa sen zato duma osta.." ja halo *??? venda te ne bi tršica zaradi tega bila kriva, kak zej eni županjo krivite....... Hjooj Hjooj Hjooj

če si pač ne sposoben prešteti enega gradiva te nesi provi za v tisto šolo ( v toten primeri za svetnika) .. tak to pač gre gnesden pa nič drgači..

sončnica petek, 2. december 2011 ob 17:11

Bravo vsen, ki ste tak "pametni" z komentari.Več kak očitno ne poznate nalog in del svetnikov, Občinske uprave,..... Zloba
Edini svetli izjemi sta Pravični, ki van je vse zelo dobro napisal, pa Boško....pa mogoče še gdo. Ploskač
Jožek82 ti pa ga na veko bigsaš!Pa kak je nešče napisa maš resen cajta dosti v službi, ka iščeš po interneti in pišeš takše duge komentare!Samo žalostno, ka si ti tudi svetnik, pa ka delaš čista kontra kak tvoja stranka Hjooj
Taka van dragi moji predlogan - vsen van, ki pametuvlete, ka grete za svetnike in ka si probate biti na jihovih mestih. Za študirati, sestankovati, se odrekati prostemi časi, odrekati časi ka bi bija z družino, poleg hoditi v službo, itd...neje tak enostavno!Pa da vidimo, ka bo! Jaaa
Svetniki, ki niso mogli priti na sejo so se županji opravičili, ne ven kaj vos to moti? Za "glovnega aktera ki je ne bija na seji" kak provi PSM, ven za ziher ka je bija v službi.Ostali pa so tudi meli opravičljive razloge! Taka se zdržte takših komentorov v prihodnje. Komentirajte tisto, čemi ste dorasli! Nasmeh
Za info-tudi v drugih Občinah v Podravji majo v naprej določene in sklicane seje za celo leto (to bi mogli meti še v Lotmerki), pa tudi niso sklepčni pri sprejemanji proračuna, pa še bolj na "trdo" se majo, pa jih zato nobeden tak po zobeh ne vloči. Če pride kaj izredno, skličejo izredno sejo ali pa naredijo korespodenčno sejo. Lehko van rečen, ka tote seje fčosih trajajo 5-6 vur - pa ne zato, ka bi se lepo meli. Delajo!In to fejst.Neje tak enostavno, kak si nehče misli....
Lehko bi še na toto temo marsikej komentirala, pa nen......

jozek82 petek, 2. december 2011 ob 18:01

sončnica mislim da tvoje pisanja ni potrebno komentirati in ga tudi ne bom. Vedno povem kaj mislim in glasujem tako kot vem da je prav. Zdaj če se moja stranka kdaj z mojim glasovanjem ne strinja je to stvar ki jo mi rešimo znotraj naše stranke. in še vedno smo se o vsem pogovorili. taka mislin ka to sploh neje tvoj problem in vtikaš nos to kun ti ni potrebno.

Drgačik pa sen jaz z določenin razlogon zaradi določenih informacij se sploh spustja z debato. mam pač neke informacije, kere pa se tebe ne tičejo.

driver petek, 2. december 2011 ob 18:40

sončnica?? Haa

pišeš "Za študirati, sestankovati, se odrekati prostemi časi, odrekati časi ka bi bija z družino, poleg hoditi v službo, itd...neje tak enostavno!Pa da vidimo, ka bo!"

ja ke je tega presvetli svetnik ne pret zna, kak je kandidira? či nima v tedni pred sejo vsaki den cejta vüro-2, ka bi to preštja pa se priprava na sejo, te pač neje za svetnika, jaz ne ven kej so se te tak gužvali na volitvah..

to je moje mnenje pa vervlen ka večine občanov. či je delavec ne sposoben delati tistega za kej je izbrone te se zameja..

prlek25 petek, 2. december 2011 ob 23:38

Oh kaj vse lahko tukaj prebereš.
Tako sem se tudi jaz odločil da napišem svoje videnje in mnenje.
Saj človek ne ve ali se naj jezi ali naj joče ob vsem tem kaj se godi v tej politiki. Sram me je da sem tudi sam del tega. Dejstvo pa je, da so svetniki izvoljeni od občanov in bi naj delali v prid občine. Tukaj pa čedelje bolj opažam, da gre za stare zamere in kljubovanje in s tem se dela nepopisna škoda občini in občanom. In nazadnje bodo rekli, da se v zadnjem času ni nič naredilo. Ja kako pa se le lahko, ko nekateri svetniki namerno blokirajo seje , se dogovorijo za nesklepčnost , glasujejo proti pa čeprav je to v veliko škodo vsem prebivalcem občine in še in še bi lahko naštevali.
Kot ste nekateri že ugotovili ni opravičila za odsotnost na zadnji seji. Bila je pravočasno sklicana , vsak si lahko vzame tistih par ur časa da preuči gradivo, volitve niso vzrok. Vzrok je v zavesti nekaterih svetnikov , strank in njihovih vodij.
Tudi sam sem mnenja da v OS ne bi smelo bito strankarske pripadnosti , ampak pripadnost občini in občanov. Le tako bi lahko složno delali v prid občine in občanov.
Z nagajanjem eden drugemu ne pridemo nikamor, čas pa teče, projekti pa čakajo.
V Večeru je Miha Šoštarič lepo napisal kakšne posledice čakajo občino zaradi nesklepčne seje in nepotrjenega proračuna v 1. branju, ki ga v tem letu več ne bo možno potrditi.
In kdo bo nosil posledice ?
Svetniki Ljutomerkega OS zresnimo se in pričnimo delati za občino in občane, ki so nas postavili na to mesto in pričakujejo tudi rezultate!
!
Pa brez zamere!

jozek82 sobota, 3. december 2011 ob 09:09

PRLEK lepo si napisal in pošteno. čas bi bil da se zresnimo ja, govorim raje v množini da ne bo kdo spet užaljen.

sončnica sobota, 3. december 2011 ob 14:09

Driver so znali ka jih čoka, pa so se kljub temi odločili ka nekaj dobrega skupno z osalimi prispevajo za Lotmerk - ne glede v keri stranki so....
Ker pa fsi pametuvlete tak pa onak, pa nič ne naredite kak šimflete kak bi to "to mogli, pa ovo nareti, pa toti je ne dober, ... itd".....Mate priliko, pa se v toti smeri angažirejte, pa nekaj naredte....
Pomežik

pravični sobota, 3. december 2011 ob 22:51

Ja, prlek25, če si del tega, potem verjetno veš, kaj vse se je že dogajalo in si lahko predstavljaš, kaj vse še se bo dogajalo. Jaaa

Če si vsaj malo nepristranski veš, da vse ni tako, kot se želi v določenih medijih pokazati.

Lepo si napisal, da so svetniki izvoljeni od občanov.

Zato tudi ne morejo, kar tako slepo dvigniti roke in potrditi proračun.

Si se vprašal, če se njihovi volivci z njim strinjajo.

Seveda bo šel proračun po prvem sprejemu v javno obravnavo in tam vsak občan lahko poda svoje mnenje.

In seveda tudi vsak svetnik.

Tudi ni nujno, da bi tisti, ki so prišli na sejo tudi proračun sprejeli.

Me res zanima, če bi večina prišla in proračun ne bi bil sprejet?

Kaj bi se takrat pisalo? Spet bi se kazalo s prstom na tiste, ki ga niso sprejeli.

Zato je tudi naivno misliti, da bodo svetniki prišli in avtomatsko vse sprejeli.

To bi kazalo na neke preživele čase in določena preživela območja.

Veš tudi, da se bodo v drugem branju, kot vedno vlagali amandmaji.

In seveda bo za nekatere spet "ogenj v strehi", ko se bodo amandmaji vlagali in seveda tudi sprejeli.

Ampak je to povsem normalen demokratičen način odločanja, ko predstavniki ljudstva odločajo, kam in kako bo šel njihov denar in ne neki občinski uradniki.

Tisti so zato, da zadeve pripravijo in skrbijo za tehnično plat.

In, da ne bo spet polemike, da zgoraj omenjeni nočejo dobrega za občane.

Že konec poletja so predlagali, da sedejo skupaj z županjo in občinsko upravo in se okvirno začnejo dogovarjati o proračunu.

In, kot veš, so tudi omenjeni svetniki že na odborih sprejeli proračun v prvem branju in s tem naredili del svoje naloge.

Jasno ti je pa verjetno tudi, da se noben proračun ne sprejema na silo in da bi seja tudi lahko bila in bi ga lahko tudi zavrnili.

In potem spet pisati o tem, da bodo posledice, če se ne sprejme, je skrajno neresno.

Ni bistvo v tem, če je proračun sprejet ali ne. Bistvo je v njegovi vsebini, ki mora biti usklajena z večino, ki predstavljajo občane.

Zato je tudi nesmiselno pisanje, kot je navedeno, Miha Šoštariča v VEČER-u.

Pač napiše tisto, kar je všeč njegovim nadrejenim. Pa četudi je res ali pa ne.

Zato je brez smisla, da se sklicuješ na take članke.

To pomeni, kot bi svetniki morali nekaj sprejeti pod mus, četudi ne bi bilo dobro.

Praviš, da ne bi smelo biti strankarske pripadnosti.

Pa je pripadnost listi. Nekomu svetnik pripada. Nekdo pač sestavi listo in ljudje ga izvolijo.

Če komu pač tak sistem ni všeč, naj predlaga spremembo zakona.

Saj imamo tudi svetnike, ki so bili izvoljeni na nestrankarskih listah.

Vsak ima možnost, da zbere ljudi skupaj in naredijo listo.

Na ljudeh pa je, koga si izberejo.

Zato se tudi svetnik mora odločati po usmeritvah tistih, ki so ga postavili.

In normalno demokratično je, da se ga znotraj liste ali stranke tudi pokliče na odgovornost v kolikor ne ravna z načeli tistega, ki ga je kandidiral in postavil.

Končno se s kandidaturo obveže, da bo spolnjeval program svoje liste oziroma stranke.

Članek je bil pozneje tudi delno popravljen in so bili dodani svetniki, ki so na sejo prišli.

Če pozorno pogledaš lahko vidiš, da ni bilo, da bi stranke nasprotovale, ker so nekateri iz iste stranke prišli, nekateri pa ne.

Tako, da se mi zdi skrajno neprimerno sedaj kazati s prstom na tiste svetnike, ki niso prišli na sejo.

Mimogrede še to, ki je že bilo enkrat povedano.

Nekatere občine imajo termine sej določene za vse leto v naprej in tudi župan se prej z vsemi uskladi, da se seja lahko normalno izvede.

Seveda pa je hudo, za občinsko upravo, če so termini v naprej določeni, ker je treba bolj migat in do določenih rokov pripraviti zadeve in ne tik pred zdajci.

In seveda, javnosti povedati, da bodo sedaj posledice, je skrajno neresno.

Bi ti še navedel primer, ki ga itak poznaš. Je pa brez veze, ker je tam tudi šlo za določena ozadja. Tisti, ki se na stvar dobro spoznajo, so povedali svoje mnenje. Vedno se je pa želelo pokazati da nimajo prav.

Upam, da bo proračun hitro sprejet. Tudi v drugem branju.

Sam pa veš, da amandmaji bodo. Saj so že pripravljeni. Jaaakarantanija sobota, 3. december 2011 ob 23:29

Kej je tote poja, kak je pameten?! Čips

zobl sreda, 7. december 2011 ob 14:56

Volilna kampanja enih strank je res bla naporna, delali so se fejsbuk profili, kuhalo se je vino, na konci pa jin je Franček odnesa zmago Mislec

Zej de se trebalo strezniti pa zresniti, pa sprejeti proračun za 2012

driver nedelja, 18. december 2011 ob 14:25

oje*enti frenki zej pa si jih zabja. oz so si zabili avtogol Hjooj Hjooj Hjooj

pravični nedelja, 18. december 2011 ob 17:04

Nikjer ne vidim nobenega avtogola. Mislec

Sicer je pa svetnik Damjan, na zadnji seji javno vsem lepo pojasnil vso zadevo. To ja

Svetniki so predstavniki ljudstva in za njimi stoji nekaj tisoč ljudi. Jaaa To ja

Zato ne vem, kako ne bi njihova beseda nekaj veljala. Jaaa

In tako tudi prošnja, da se seja prestavi, če pač večina to želi.

Zanimivo pa je, da se nihče nič ne vpraša kako to, da ni nobene debate okrog tega, da so isti svetniki dali pobudo za večje število sej. Mislec

In to zaradi tega, DA BI SE BOLJE POSVETILI PROBLEMATIKI IN BI VEČ NAREDILI. Jaaa

In seveda, da ne bi kdo pomislil, da želijo več denarja.

NE !

Istočasno je bil predlog, da delajo za enako letno plačilo. Jaaa

Tako, da so omenjeni svetniki sami predlagali, da želijo delati več, za enak denar. Jaaa To ja

karantanija nedelja, 18. december 2011 ob 18:03

Dej, dej, lüč si vujžge, ka boš malo vün s teme stopa. Hahaha

driver nedelja, 18. december 2011 ob 18:32

či pa so vsi gučali ka neje bilo to zaradi volitev, v toten meili pa lehko vidiš ka so glih volitve tiste, zakej ne blo seje.. Mislec Hjooj Hjooj Hjooj

frenki nedelja, 18. december 2011 ob 22:41

zanimivo kako hitro so izbrisali prispevek, mi je pa čudno zakaj.

pravični ponedeljek, 19. december 2011 ob 12:41

Tudi sam ne vem, kam je izginil prispevek, frenkija ? Mislec

Mogoče pa bi admin kaj več povedal.

Sicer pa je itak sedaj že zadeva mimo in dejstvo je, da so nekateri res imeli s samimi volitvami opravka. Jaaa

Se pa najde tudi kdo, ki je bil zadržan zaradi kakšne druge višje sile. Jaaa

Največji problem pa je, ker ljudje vseeno nimajo vpogleda v ozadje dogajanja in zato so potem napačne presoje. Jaaa

In tako potem eni tolčejo po enih drugi po drugih pa sami ne vejo zakaj. Hihihi

Le kdaj bodo končno našli skupni jezik ? Mislecmali ponedeljek, 19. december 2011 ob 18:18

Čudi me, da se nihče od uporabnikov ne vpraša, kako je frenki prišel do e-pošte, ki so si jo med sabo pošiljali svetniki in kako si je vzel pravico, da to objavi na spletnem portalu. Tujo pošto?!?!?! To je vdor v zasebnost in to ni sprejemljivo!!!! Na spletni strani so bili objavljeni e-poštni naslovi ljudi, ki verjetno ne želijo, da bi vsi poznali njihove e-naslove.

pravični torek, 20. december 2011 ob 00:31

Ja, mali, dobro razmišljaš.

Tukaj gor se res ni nihče ni vprašal tega, razen nekaj odgovorov.

Neuradno pa sem slišal, da bi naj "sto na uro" tekle aktivnosti, da se ugotovi, kdo je frenki in seveda kako je prišel do privatne pošte. Mislec

Obstaja še ena zadeva....hmmmm... ne morem tega tukaj javno povedati... Pomežik
mali torek, 20. december 2011 ob 08:35

Jaz mislim, da je prav,da se ugotovi, kdo je frenki in da on/ona pojasni, kako je prišel/-a do e-pošte, ki ni bila njemu/njej poslana. V kolikor pa mu/ji je bila e-pošta poslana, pa da se mu/njej pove in pojasni, zakaj se takšne stvari ne počnejo. Se nam je v Ljutomeru s to strankarsko politiko povsem zmešalo?! Kdo bi si mislil, da Prleki znamo biti tako hinavski, privoščljivi in zahrbtni?! Katastrofa...

Pravični, o kateri drugi stvari še govoriš?

frenki sobota, 14. januar 2012 ob 22:11

Ni vdora v zasebnost, če imaš ti elektronsko sporočilo pri sebi. Nasmeh

Je žalostno kaj se ti naši politiki grejo.

Izvor pa naj le ostane za vse skrivnost.

pravični sobota, 14. januar 2012 ob 22:24

Hmmmm, mogoče pa le ne bo skrivnost. Mislec

Malo še počakajmo. Jaaa

Letošnje leto bo bolj zanimivo, kot so si nekateri predstavljali. Hihihi


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Politika