Ljutomerčani premagali še Vrhničane

Ljutomerčani so v petek prišli do drugega velikega skalpa v tem tednu. Po torkovi zmagi (3:2) v Rogaški Slatini proti aktualnemu prvaku Dobovcu so tokrat premagali še vrhniški Siliko in znova poskrbeli za spremembo na vrhu prvoligaške razpredelnice.

Prlekija-on.net, sobota, 2. marec 2024 ob 09:02
Meteorplast ŠIC bar - Siliko Vrhnika

Meteorplast ŠIC bar - Siliko Vrhnika

V predzadnjem, 20. krogu rednega dela prvenstva v 1. slovenski futsal ligi so bili doseženi naslednji rezultati: Dobovec - Dobrepolje 7:0 (4:0), Sevnica - Bronx Škofije 2:4 (0:2), Oplast Kobarid - THE Nutrition Extrem 2:3 (1:1) in Meteorplast ŠIC bar - Siliko Vrhnika 4:1 (2:0). V vodstvu je Dobovec z 51. točkami, na drugem mestu je Siliko z 49., tretji pa je ljutomerski Meteorplast ŠIC bar s 34. točkami.

Ljutomerčani so v petek, 1. marca, prišli do drugega velikega skalpa v tem tednu. Po torkovi zmagi (3:2) v Rogaški Slatini proti aktualnemu prvaku Dobovcu so tokrat v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, kjer se je zbralo blizu 300 gledalcev, premagali še vrhniški Siliko in znova poskrbeli za spremembo na vrhu prvoligaške razpredelnice. V zadnjem krogu rednega dela prvenstva se bodo Vrhničani na domačem parketu z Dobovcem borili za prvo pozicijo pred končnico, Ljutomerčani, ki so si že pred časom zagotovili tretje mesto, pa čakajo tekmeca v četrtfinalu. Tako domači trener Robert Grdović, kot tudi gostujoči Milivoje Simeunović sta imela nekaj težav s sestavo ekipe. Pri Meteorplastu ŠIC baru so manjkali najboljša strelca te sezone Adrijan Trstenjak in Ante Matan (oba kartoni) ter občasni reprezentant Tilen Rajter (poškodba), pri Siliku pa so pogrešali Jureta Subana, Nejca Berzelaka in Žigo Franka.

Gostitelji so znova prikazali izvrstno igro v obrambi, ki so jo v prvem polčasu nadgradili z zadetkoma Alena Ruisa (13. minuta) in Ivana Matana (16.). V drugem polčasu so se gostje pogosto odločali za igro s petim igralcem v polju. Najprej je to vlogo prevzel vratar Marko Đeković, nato pa od 29. minute naprej kapetan Nikola Jandrić. Pletli so mrežo okrog domačih vrat, a je bila obramba gostiteljev na čelu z vratarjem Tjažem Lovrenčičem na izredno visokem nivoju. Napako gostov pri snovanju napada je v 23. minuti izkoristil Rok Šnofl in s svoje polovice zatresel mrežo gostov za vodstvo s 3:0. Šnofl je tudi odločil zmagovalca, ko je v 28. minuti atraktivno preigral gostujočo obrambo in neubranljivo zadel. Gostje so do častnega zadetka prišli v 36. minuti, ko se je med strelce vpisal Max Vesel.

»Čestitke moji ekipi na zopet dobri predstavi. Obramba je spet dobro oddelala. Mogoče so oni prevladovali v igri, ampak mi smo svojih par priložnosti zadeli in prišli do zmage,« je dejal dvakratni strelec Šnofl, katerega že naslednji teden znova čaka obračun z Vrhničani. Ekipi se bosta v petek, 8. marca 2024, med seboj, v polfinalu, pomerili v Podčetrtku na zaključnem turnirju najboljše četverice v pokalnem tekmovanju Terme Olimia.

Foto: Rok Lorenčič




Več v Šport