V Splošni knjižnici Ljutomer obeležili Svetovni dan poezije, svetovni dan gozdov in prvi spomladanski dan

Knjižnico so obiskali tako starejši, mlajši, člani, ne-člani, gimnazijci, samo mimoidoči obiskovalci, ki so slišali za akcijo in oddali verz, lepo misel. Skupaj so zapisali čez 150 prijetnih, lepih misli, ki so razstavljene v knjižnici.

Prlekija-on.net, petek, 22. marec 2024 ob 07:48
Svetovni dan poezije v Splošni knjižnici Ljutomer

Svetovni dan poezije v Splošni knjižnici Ljutomer

Leto 1999 je UNISCO razglasil 21. marec za svetovni dan poezije z namenom promoviranja branja, pisanja, objavljanja in učenja poezije po vsem svetu. Namen je zagotoviti prepoznavnost ter spodbuditi nacionalna, regijska ter mednarodna poetska gibanja.

Splošna knjižnica Ljutomer je ob svetovnem dnevu poezije, svetovnem dnevu gozdov in ob prvem spomladanskem dnevu v knjižnico privabila številne pesniško navdahnjene, da so z verzi množično obeležili ta dan, v zameno pa so dobili kavico.

Letos smo sodelovali z našimi sosedi - z Bar Caffe Perla.

Vsako leto bomo lokacijo menjali. S povezovanjem, sodelovanjem in podpiranjem drug drugega, bomo močnejši in učinkovitejši.

Knjižnico so obiskali tako starejši, mlajši, naši člani, ne-člani, gimnazijci, samo mimoidoči obiskovalci, ki so slišali za našo akcijo in oddali verz, lepo misel. Skupaj smo zapisali čez 150 prijetnih, lepih misli, ki so razstavljene v knjižnici.

Na izposojevališču na Razkrižju je knjižničarka Tadeja s svojimi strankami in sodelovanjem z OŠ Razkrižje zbrala 55 misli in so prav tako razstavljeni v knjižnici.

Preberimo pesem, dve, tri. Verjamem, da bo naš dan zato še lepši, prijaznejši, mirnejši.

Iskal sem odgovor: kaj je poezija? - in ga nisem našel.
Iskal sem odgovor: čemu je poezija? - pa ga tudi nisem našel.
Vem le to, da je vsak človek nekje pesnik. Pesnik po svoje, čeprav malokdo poje. Tisti »nekje«, človek in čas in svet pa je morda poezija. Zase bi želel samo to, da bi pesmi same odgovorile.
(Tone Pavček: Pesmi štirih)

Hvala vsem za sodelovanje. Dragi poeti, naslednje leto spet toplo vabljeni na drugi lokaciji.

Zapisala: Sonja Rožman, Splošna knjižnica Ljutomer
Foto: Arhiv knjižnice




Več v Kultura in izobraževanje