Meteorplast ŠIC bar izgubil prvo tekmo četrtfinala državnega prvenstva

V polfinale, kamor sta že uvrščena Dobovec in Siliko, se bosta iz četrtfinala uvrstili ekipi, ki bosta prvi slavili na dveh tekmah.

Prlekija-on.net, sobota, 23. marec 2024 ob 12:56
Meteorplast ŠIC bar - THE Nutrition Extrem

Meteorplast ŠIC bar - THE Nutrition Extrem

V petek sta bila odigrana prva četrtfinalna obračuna državnega prvenstva v futsalu za člane. THE Nutrition Extrem je v Ljutomeru s 4:1 (0:0) premagal Meteorplast ŠIC bar, Oplast pa je bil v Kobaridu s 5:1 (2:0) boljši od Sevnice. Drugi tekmi bosta na sporedu v petek, 29. marca 2024, v Sodražici in Sevnici. V polfinale, kamor sta že uvrščena Dobovec in Siliko, se bosta iz četrtfinala uvrstili ekipi, ki bosta prvi slavili na dveh tekmah.

Pred najpomembnejšim delom sezone so v ljutomerskem taboru ostali brez Anteja Matana, s 16. zadetki drugega strelca ekipa, ki bo moral počivati zaradi poškodbe stegenske mišice. Je pa trener Meteorplasta ŠIC bara Robert Grdović prvič po treh mesecih lahko znova računal na usluge občasnega reprezentanta Tilna Rajterja. Težave s sestavo ekipe je imel tudi trener sodražiške ekipe Nik Jelić, ki pa se glede na končni rezultat niso pretirano poznale.

Iz prvega polčasa dvoboja velja izpostaviti 9. minuto, ko so domačini na sredini igrišča izgubili žogo. Domači vratar Klemen Anžel in gostujoči igralec Denis Totošković sta krenila na žogo, sodniška odločitev je bila, da je Anžel storil prekršek, za katerega mu je na začudenje več kot 150 gledalcev v dvorani bil pokazan rdeči karton. Protest domačih ni zalegel. Dve minuti so se morali braniti z igralcem manj. Bili so uspešni, mreži pa sta do odhoda na odmor mirovali.

Namesto Anžela je v vrata domačih vstopil Tjaž Lovrenčič, ki pa je nesrečno posredoval v 29. minuti in gostom omogočil vodstvo. Šok je bil za domačine velik, kar so gostje izrabili in že v naslednji minuti preko Andraža Gregoriča povedli z 2:0. Nekaj upanja je domačinom z 18. zadetkom v sezoni v 32. minuti vlil Adrijan Trstenjak. Ko so gostje v 35. minuti preko Luke Čopa povedli s 3:1 so gostitelji zaigrali s petim igralcem v polju. Niso bili uspešni, eno izmed napak pa je v 39. minuti za zasluženo slavje s 4:1 izkoristil Gregorič.

»Čestitke gostom. Res so se borili, pokazali zakaj so presenečenje tega prvenstva. Nam igra nikakor ni stekla. Zabijali smo se v nepotrebne duele, delali nepotrebne prekrške. Na koncu tudi nekaj sreče na njihovi strani, a kdo se bori se mu tudi sreča nasmehne. Nam se tokrat ni. Čaka nas še vsaj ena tekma. Šli bomo 'na glavo' in poskušali izvleči tretjo tekmo na domačem parketu,« je po dvoboju dejal domači vratar Lovrenčič.

Foto: Rok Lorenčič



Več v Šport