Pri 18-letniku opravili hišno preiskavo in ga pridržali

Zasegli so mu 30 pivnikov LSD, 9 elektronskih cigaret, ki so vsebovale sintetični kanabinoid HHC, konopljo, kateri je bil dodan sintetični kanabinoid HHC...

Prlekija-on.net, petek, 12. april 2024 ob 11:04
Zasežena droga, foto: PU Maribor

Zasežena droga, foto: PU Maribor

Policisti Policijske postaje Maribor II so 5. aprila opravili hišno preiskavo pri 18-letniku z območja Maribora in mu zasegli 30 pivnikov LSD, 9 elektronskih cigaret, ki so vsebovale sintetični kanabinoid HHC, skoraj 100 gr konoplje, okrog 700 gr konoplje, kateri je že bil dodan sintetični kanabinoid HHC, manjšo količino konoplje z dodanim HHC v obliki tekočine ter manjšo količino sintetičnega kanabinoida HHC v obliki tekočine.

18-letniku je bila odvzeta prostost, s kazensko ovadbo so ga, zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku iz Okrožnega sodišča v Mariboru, ki mu je odredil pripor.

Sintetični kanabinoid HHC je bil v Sloveniji dodan na seznam prepovedanih drog po Uredbi o razvrstitvi prepovedanih drog konec leta 2023.




Več v Črna kronika

Prometna nesreča, foto: PGD Ljutomer

V trčenju sta se poškodovali dve osebi

ponedeljek, 29. april 2024 ob 09:45
Policija

Vozniku zasegli moped

ponedeljek, 29. april 2024 ob 08:26