Sodobnost za prihodnost – z bližino urimo doktrino

Na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer je potekala že 3. mednarodna konferenca z naslovom Sodobnost za prihodnost - z bližino urimo doktrino, ki sta jo organizirali OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in OŠ Cvetka Golarja Ljutomer.

Prlekija-on.net, četrtek, 18. april 2024 ob 17:33
Organizacijski odbor konference

Organizacijski odbor konference

Izzivi sodobnega poučevanja zahtevajo od učiteljev in strokovnih delavcev nenehno izpopolnjevanje, urjenje in pridobivanje kompetenc s področja vzgoje in izobraževanja.

V soboto, 6. aprila 2024, je na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer potekala že 3. mednarodna konferenca z naslovom Sodobnost za prihodnost - z bližino urimo doktrino, ki sta jo organizirali OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in OŠ Cvetka Golarja Ljutomer.

Na konferenci je sodelovalo okoli 90 aktivnih udeležencev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Črne gore, Bosne in Hercegovine in Nemčije. Bilo pa je tudi okoli 60 slušateljev. Izmenjali so strokovna mnenja, poglede, izzive s področja vzgoje in izobraževanja.

V uvodnem kulturnem programu so nastopili učenci OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in OŠ Cvetka Golarja Ljutomer.

Sodobnost za prihodnost – z bližino urimo doktrino

Prisotne sta nagovorila g. Jan Filipič, ravnatelj OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, in mag. Mateja Štefanec Vaupotič, ravnateljica OŠ Cvetka Golarja Ljutomer, uvodna pozdrava vsem udeležencem sta namenila tudi predstojnica ZRSŠ, OE Murska Sobota, ga. Darja Farič Klemenčič in županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

Prvo plenarno predavanje je izvedla ga. Ivana Kvasina, mag. kin., naslov njenega predavanja pa je bil Integrirano učenje sadržaja i stranog jezika (CLIL) - fokus na Tjelesnu i zdravstvenu kulturu i kretanje. V drugem plenarnem predavanju pa smo prisluhnili ge. Tini Pivec, mag. psih., mladi raziskovalki. Naslov njenega predavanja je bil Skrb za dobrobit učiteljev in učiteljic - pomoč za boljši jutri?

V dveh sklopih tematskih predavanj so udeleženci spregovorili in razmišljali o vlogi učitelja v sodobnem učnem prostoru, poteh inkluzije v vzgoji in izobraževanju, predstavili so tudi primere dobrih praks.

Uspešne prakse doma in v tujini nas lahko obogatijo in dajo novih znanj za nadaljnje raziskovanje in iskanje ustreznih pristopov, ki bodo nam učiteljem omogočale strokovni napredek in osebni razvoj pri nadaljnjem pedagoškem delu.




Več v Kultura in izobraževanje