Electin račun odblokiran kljub dolgovom ljutomerskemu podjetniku

Ljutomerskemu podjetniku dolg še ni bil poplačan kljub pravnomočnosti sodbe

Prlekija-on.net, petek, 9. december 2011 ob 17:593
Electa je v lasti sinov Zorana Jankovića

Electa je v lasti sinov Zorana Jankovića

Po poročanju časnika Finance je po skoraj letu dni NLB sprostila plačilni promet na računu Electe, družbe Damijana Jankovića. Račun je bil odblokiran kljub neplačanim računom.

Electa Inženiring je v lasti sinov ljubljanskega župana in bodočega poslanca (in premierja) Zorana Jankovića, Damijana in Jureta Jankovića, blokada pa je bila uvedena januarja letos, še pišejo Finance. Electa ima še vedno blokirane račune pri banki DBS, banki Factor Banka in banki Hypo.

Ljutomerskemu podjetniku dolg še ni poplačan
Damijan Janković je sicer že pojasnil, da je zamrznitev računa zahteval ljutomerski krovec Stolnik zaradi dolga iz leta 1999, ki je nastal pri gradnji v Moravskih Toplicah. Mitja Stolnik je za omenjeni časopis zatrdil, da še dolg vedno ni poplačan in tudi, da ni umaknil izvršbe na omenjeni račun Electe.

Stolnikovo kleparsko in krovsko podjetje je v Moravskih Toplicah leta 1999 kot podizvajalec Electe gradilo apartmajsko naselje, Jankovićevo podjetje pa storitve in materiala do danes še ni plačalo. Po pravnomočni sodbi gre za 138 tisoč evrov dolga, poleg tega pa še zamudne obresti od leta 2008.

Ko je Stolnik prišel v Ljubljano na sodišče, naj bi mu, po poročanju POP TV, Damijan Janković predlagal, da bi mu plačal polovico terjatev, na preostalo pa naj pozabijo, a Stolnik se s ponudbo ni strinjal. Ker denarja ni bilo, je moral podjetnik Stolnik svoje premoženje prodajati na dražbi.


Več v Gospodarstvo