V Veržeju je potekalo Območno Maroltovo srečanje odraslih folklornih skupin

Predstavile so se štiri skupine in sicer: Starejša folklorna skupina KD Slavko Osterc Veržej, Folklorna skupina KD Cven, Folklorna skupina Kajer - KD Kajer Bučečovci in Folklorna skupina Leščeček KD Slavko Osterc Veržej.

Sara Vinkovič, sreda, 24. april 2024 ob 09:22
Območno srečanje odraslih folklornih skupin

Območno srečanje odraslih folklornih skupin

V petek, 19. aprila, se je v Veržeju odvijalo območno srečanje odraslih folklornih skupin JSKD OI Ljutomer. Predstavile so se štiri skupine in sicer: Starejša folklorna skupina KD Slavko Osterc Veržej, Folklorna skupina KD Cven, Folklorna skupina Kajer - KD Kajer Bučečovci in Folklorna skupina Leščeček KD Slavko Osterc Veržej.

Vsi nastopi so potekali pod budnim očesom strokovnega spremljevalca, Luke Kropivnika, ki je ocenil vse nastopajoče skupine, saj se najboljše skupine uvrstijo naprej na regijsko srečanje.

Pred nastopi je vse navzoče pozdravil župan Občine Veržej, Drago Legen in plesalcem zaželel čim bolj sproščen korak na odru, nastopili pa so tudi člani Moške vokalne skupine KD Slavko Osterc Veržej. Po vseh odličnih nastopih skupin so za zaključek zaigrali člani glasbenega sestava FS Leščeček, nato pa je vodja območne izpostave JSKD Ljutomer, Mira Rebernik Žižek vsem nastopajočim čestitala in jim podelila spominske zahvale za nastop.




Več v Kultura in izobraževanje