Z ukradenim kombijem prevažal ukraden traktor ter povzročil prometno nesrečo

Policisti so osumljencu, ki je s kraja pobegnil, na sledi

Prlekija-on.net, sreda, 14. december 2011 ob 14:072
V četrtek, 7. decembra 2011 okoli 23. ure je Operativno komunikacijski center PU Murska Sobota sprejel obvestilo o prometni nesreči na avtocesti v bližini Turnišča, kjer bi se naj tovorno vozilo prevrnilo na bok.

Policisti so z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je do sedaj neznani voznik neregistriranega tovornega avtomobila Fiat Iveco vozil iz smeri Murske Sobote v smeri Madžarske. V bližini Turnišča mu je na vozilu počila zadnja pnevmatika, zaradi česar je trčil v odbojno ograjo. Po trčenju je vozilo odbilo nazaj na vozišče, kjer se je kombi prevrnil na bok.

Po izjavi prič dogodka je voznik takoj po nesreči s poškodovanega kombija snel registrske tablice, sedel v avtomobil, ki je vozil za njim, nakar sta se odpeljala v smeri Madžarske.

Pri podrobnem pregledu poškodovanega kombija so policisti poleg drugih predmetov odkrili tudi nov kmetijski traktor, znamke Lamborghini, na katerem so bile delno uničene številke šasije.

Ker je obstajal sum, da sta tovorno vozilo in kmetijski traktor ukradena v Italiji, so policisti svoje ugotovitve sporočili italijanskim varnostnim organom, ki so potrdili, da sta kombi in kmetijski traktor, ki je bil zaradi transporta razstavljen, bila ukradena v Italiji.

Policisti so osumljencu na sledi.


Več v Črna kronika