Verženci ustanovili fan klub Saša Avsenika

Najmlajši član kluba šteje šele dve leti, najstarejši pa 65 let

Prlekija-on.net, petek, 16. december 2011 ob 12:591
V Veržeju je bil letos ustanovljen prvi klub oboževalcev Ansambla Saša Avsenika Veržej. Da so Verženke in Verženci njihovi najzvestejši oboževalci vedo v ansamblu že dolgo, saj jih spremljajo po vseh koncertih v Pomurju, njihov koncert, ki so ga imeli lani pozimi v Domu kulture Veržej pa je bil povsem razprodan.

Prleki so jih letos jeseni prijazno povabili tudi na kasaške dirke v Ljutomer, kjer so priredili svojevrstno dirko dvosedov, v kateri so se pomerili člani ansambla skupaj z vozniki.

Verženski fan klub šteje okrog 120 članic in članov, med katerimi jih večina prihaja prav iz Občine Veržej. Najmlajši član kluba Alex šteje šele dve leti, najstarejši član pri 65. letih pa je Franc Lovrenčič. In oba sta se kot zvesta oboževalca Ansambla Saša Avsenika udeležila srečanja s člani ansambla, ki ga je za fan klub pripravil njegov predsednik Drago Fras. Srečanje je potekalo prvo soboto v decembru v Tornadu bar v Veržeju, ansambel pa je za svoje največje podpornike pripravil pravi zasebni koncert, kjer so igrali glasbo po želji poslušalcev. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da so članice in člani kluba vsako zaigrano pesem nagradili z velikim aplavzom, ob največjih hitih pa so skupaj z ansamblom tudi stoje zapeli. Na plesišču je bila ves čas gneča, tako da so se nekateri zavrteli kar ob šanku, zaplesali pa so tudi člani ansambla. Mali Alex je ob srečanju s svojim idolom Sašo Avsenikom ostal brez besed, kot najmlajši član kluba pa je dobil tudi lepo darilo – nov album Ansambla Saša Avsenika. Sicer pa so obiskovalci v kvizu, ki so ga zanje pripravili člani ansambla, lahko osvojili lepe nagrade in kot se spodobi za največje oboževalce, so poznali vse pravilne odgovore, tako da je nagrad že kmalu zmanjkalo.

Verženci in najhrabrejši člani ansambla so vztrajali do zgodnjih jutranjih ur, vendar pa naj to, kdo v ansamblu je najpogumnejši, raje ostane skrivnost.

Ansambel Saša Avsenika prihaja v Prlekijo znova 12. februarja prihodnje leto, ko bo v Domu kulture v Veržeju potekal že tradicionalni njihov koncert, ki pa bo letos še malenkost pomembnejši, saj bo koncertu dodana humanitarna nota. Koncert organizira namreč Društvo aktivne mladine Veržej skupaj z Lions klubom Ljutomer, kjer so se odločili, da bo ves izkupiček od prodaje vstopnic šel v dobrodelne namene, in sicer posameznikom ter družinam iz Občine Veržej, ki so se znašle v težki finančni stiski. Že jeseni 2012 pa bo ansambel gostoval na kasaških dirkah v Ljutomeru.

Članice in člani kluba oboževalcev Ansambla Saša Avsenika pri mladih glasbenikih cenijo predvsem njihovo ljubezen do glasbe, zavzetost in energijo, ki jo vložijo v koncerte. Kljub temu, da so v Prlekiji in Prekmurju gostovali že velikokrat, svojih obiskovalcev nikoli niso pustili ravnodušnih, marveč vedno v želji po še. Veržence je dejstvo, da so si v ansamblu ob svojem napornem urniku, utrgali še čas za decembrsko srečanje, navdalo s prav posebnim ponosom. Menijo, da je v Sašu, Maticu, Tomažu, Sandri, Dejanu, Alešu in Janu zagotovo malo prleške duše – saj so veseli in prijazni mladi ljudje, ki povrh vsega vedo ceniti kapljico vrhunskega prleškega vina!


Več v Glasba in film