Uspelo še tretjič

V DOSOR-ju bodo »Seniorski večeri« tudi prihodnje leto

Filip Matko, nedelja, 18. december 2011 ob 01:22
Tretji seniorski večer

Tretji seniorski večer

Tretji četrtek v decembru (15.12.2011) je bil organiziran že tretji »Seniorski večer« v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, ki sta ga to jesen pričela skupaj pripravljati DOSOR in Društvo upokojencev Radenci. Zaradi zasedenosti prostorov domske jedilnice se je ta četrtek druženje pripravilo v učilnici v 4. nadstropju, ob že dobro obiskani domski knjižnici.

Tokrat sta v goste prišla mlada glasbenika in pevca iz Lendave: študentka  2. letnika Visoke šole za igralstvo v Budimpešti Lucija Herženjak, ki igra klavir ter kitarist, dijak 4. letnika Dvojezične srednje šole v Lendavi Andi Gal. Zaigrala in zapela sta številne znane zimzelene popevke iz zakladnice slovenske zabavne glasbe, še posebno so bile vsem zbranim poslušalkam in poslušalcem »blizu« melodije oziroma pesmi Vlada Kreslina.

V drugem delu tokratnega srečanja pa je svoje pesmi brala upokojenka Suzana Lebar iz Murske Sobote, ki se s pesnikovanjem ukvarja po upokojitvi. Za srečanje v DOSOR-ju je pripravila posebej prirejeno besedilo »Sreča je v drobnih rečeh«, ki se ga je dalo zapeti. Poleg tega pa je s seboj prinesla tudi povsem izvirno besedilo za himno »Seniorskih večerov« v DOSOR-ju. Tudi to so se vsi naučili zapeti v zborčku in verjetno bo to postala uvodna pesem vseh bodočih tovrstnih srečevanj. Kajti prvi trije »Seniorski večeri« (oktobra, novembra in decembra) so bili za poizkus, ki se je odlično obnesel in tako bi se naj ta druženja nadaljevala tudi v letu 2012. In tako je napovedano naslednje srečanje že za januar prihodnjega leta: v četrtek, 19. januarja, med 18. in 21.uro. Zabeležimo lahko še to, da je sponzor tretjega seniorskega večera v DOSOR-ju bil Agroservis iz Murske Sobote.


Več v Družabno