V Babincih pokrili nov vaško gasilski dom

Dom so zgradili s prostovoljnim delom v rekordnem času

Branko Košti, nedelja, 18. december 2011 ob 14:352
Nov gasilsko vaški dom v Babincih

Nov gasilsko vaški dom v Babincih

Okrog šestdeset krajanov in krajank Babincev se je v soboto, 17. decembra, kljub hladnemu in neprijaznemu vremenu, zbralo ob novozgrajeni stavbi vaško gasilskega doma. Pa niso prišli na kakšno predpraznično praznovanje, temveč na eno od delovnih akcij, ki se v zadnjem mesecu v tej vasi v neposredni bližini Ljutomera, kar vrstijo. Lotili so se pokrivanja novega doma, katerega so zgradili na mestu starega.

Dom so zgradili s prostovoljnim delom v rekordnem času, saj so od začetka rušenja starega do pokritja novega pretekli le trije tedni. S tem, za današnje razmere skoraj neverjetnim dosežkom, so potrdili, da rek "v slogi je moč", še zmeraj velja. Kako veliko delo so opravili, pove podatek, da so zgradili objekt s 160 m2 tlorisne površine, v katerem bodo uredili dvorano za prireditve, kuhinjo in sanitarije, mansarda pa bo služila kot skladiščni prostor.

Na vprašanje, kakšno ime bo nosil novi dom, odgovarjajo, da to sploh ni pomembno, saj ga gradijo vsi skupaj in vsem bo tudi služil. O tem, kateri napis bo krasil fasado, bodo razmišljali po končanem delu. Glede na zavzetost vseh bo to že kmalu v prihajajočem letu.


Več v Gospodarstvo