Mlad prleški glasbenik Marko Pascal Rožman predstavlja Maske

Maske je četrta njegova posneta avtorska pesem

Prlekija-on.net, četrtek, 22. december 2011 ob 20:50
Marko Pascal Rožman

Marko Pascal Rožman

Mlad prleški glasbenik Marko Pascal Rožman, predstavlja novi singl Maske. Gre za že četrto njegovo posneto avtorsko pesem, prvi singel je bil Sanje, drugi Sam in tretji Zgodbe sestavljajo vesolje.

"Maske si vedno znova postavljamo pred obraz... Z njimi se prilagajamo, z njimi se zaščitimo, včasih z njimi pokažemo drugim tisto, kar želimo. Ali bi brez mask sploh bili resnično mi? Pred kom smo brez mask, pred kom smo res tisto, kar v resnici smo," so Markove besede o sporočilu nove skladbe.

V življenju je res tako, da v različnih situacijah pokažemo več obrazov, včasih tudi kakega, ki ni "naš". Tudi če kdaj na našem obrazu ni videti, kaj čutimo, mislimo, doživljamo, ker nam uspe ustvariti masko, ki le začasno skrije vse to, to na dolgi rok ne gre.

Marko organiziral tudi dobrodelni koncert
Marko je 19. novembra ob pomoči sorodnikov in prijateljev organiziral tudi svoj prvi dobrodelni koncert, ki je nosil naslov Z glasbo za glasbo. Na njem se je lokalni publiki predstavil s svojimi posnetimi in še neposnetimi skladbami (12 jih je odigral in odpel) ob spremljavi Aljaža Vezonika na kitari in Tajde Voroš na violini.

S koncertom jim je uspelo zbrati 640 evrov, ki je šel v roke OŠ Križevci, ki ga bo namenila za nakup prenosne klaviature. S tem se je tudi prvič zgodilo, da je nekdanji učenec organiziral dobrodelni koncert za potrebe OŠ, ki jo je obiskoval.

Spodaj lahko prisluhnete skladbi Maske.

Predvajalnik



Več v Glasba in film