Številni pohodniki na 9. Štefanovem pohodu

9. tradicionalni Štefanov pohod z baklami na Jeruzalem

LTO Prlekija Ljutomer, torek, 27. december 2011 ob 10:441
Štefanov pohod

Štefanov pohod

26. decembra 2011 je potekal že 9. tradicionalni Štefanov pohod z baklami na Jeruzalem, ki ga organizira LTO Prlekija Ljutomer. Kljub muhastemu vremenu se nas je na Glavnem trgu, kjer je bil začetek pohoda, zbralo kar lepo število pohodnikov.

Za vzdušje je poskrbel harmonikaš Marjan, ki je poigraval narodno zabavne viže, tako da smo se z glasbeno popotnico odpravili proti Jeruzalemu. Pot nas je vodila čez Spodnji Kamenščak, Radomerje, Cuber, kjer je bila pri Habjaničevih prva okrepčilna postaja (čaj, kuhano vino, keksi). Pot smo nadaljevali proti Plešivici, kjer je bila pri Rajhovih druga okrepčilna postaja (čaj, kuhano vino, »kačja slina« in keksi). Seveda so se na polovici poti že prižgale bakle, petrolejke, sveče, katere svetloba se je zlivala kot svetlobna kača proti Jeruzalemu.

Na Jeruzalemu pa sta otroke že pričakala Božiček in dedek Mraz (hvala TD Cven, ki so »pripeljali« oba moža na Jeruzalem) z darili, katere sta prispevala LTO Prlekija Ljutomer ter Občina Ljutomer. Otrokom je bil tako trud, ki so ga vložili v pohod poplačan.

Poplačan pa je bil tudi staršem ter vsem ostalim, saj so lahko degustirali vina v vinoteki Jeruzalem, seveda vse brezplačno. Za topel napitek, čaj, pa je poskrbel Dvorec Jeruzalem. Ob 18.00 uri pa se je pričela tudi maša v cerkvi Žalostne Matere Božje.

Po nekaterih ocenah bi naj bilo pohodnikov, ki so prispeli na Jeruzalem z več strani, okrog 200.


Več v Šport