Veseli december na OŠ Janka Ribiča v Cezanjevcih

December na OŠ Cezanjevci

Nataša Pušenjak, torek, 27. december 2011 ob 15:47
Božično-novoletni koncert

Božično-novoletni koncert

Solidarnost, povezanost, sodelovanje med učenci, učitelji in lokalno skupnostjo ter želje za lepši jutri so zaznamovale mesec december na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci.

Solidarnost do okuženih z aidsom so vsi učenci in učitelji šole na svetovni dan boja proti aidsu izrazili z rdečimi pentljami. Izdelali so jih devetošolci, ki so 1. decembra na šoli izvedli preventivno akcijo za vse učence šole.

Sklepne misli na temo Junaki današnjega časa, kdo so in zakaj, so učenci predstavili na zaključku 22. šolskega otroškega parlamenta, ki se je zgodil 8. decembra. Parlamenta so se udeležili učenci, učitelji, v.d. ravnateljice Marija Majcen, svetovalna delavka in nekateri starši.

Povezali in sodelovali so tudi učenci 8. in 4. razreda in otrokom iz vrtca Cezanjevci in Stara Cesta s programom polepšali prihod Božička.

Solidarnosti se učijo tudi najmlajši šolarji (1. do 3. razreda), saj vsako leto pripravijo prazničen kulturni program za varovance v socialno varnostnem zavodu v Lukavcih. Tudi letos so praznike polepšali varovancem bivalne enote v Lukavcih.

Učenci od 2. do 9. razreda so v šoli pisali pisma Božičku. V njih so ga prosili za novo šolo. Komisija je izbrala najboljša pisma v Knjigo želja učencev OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, dve najboljši pismi sta bili prebrani na zboru občanov KS Cezanjevci in Stara Cesta, ki je potekal 19. 12. 2011 v telovadnici šole in na katerem je bilo govora o lokaciji za novo šolo. V. d. ravnateljice, Marija Majcen, je na zboru občanov županji Olgi Karba predala Knjigo želja učencev.

Vrhunec prazničnega rajanja je predstavljal tradicionalni božično-novoletni koncert učencev, ki je potekal 21. decembra. Nastopilo je 80 učencev in številnemu občinstvu pričaralo božično vzdušje s plesom in petjem. Koncert je imel dobrodelno noto, sredstva, ki so jih zbrali s prostovoljnimi prispevki bodo namenili učencem in staršem, ki ne zmorejo pokrivati stroškov hrane in ekskurzij. Na koncertu je bila prisotna tudi županja, mag, Olga Karba, ki se je s svojim pismom Božičku odzvala vsem prejetim pismom v Knjigi želja.

Odštevanje do počitnic so zaključili s Cezanjevskimi talenti, kjer so se pomerili najboljši talenti posameznih razredov. Stroga komisija je odločila, da si naziv najboljšega prislužijo 7. in 8. razred.


Več v Kultura in izobraževanje