Tanja Žagar v novo leto z novim videospotom

Prlekija-on.net, petek, 30. december 2011 ob 22:38
Tanja Žagar, foto: Gong Records

Tanja Žagar, foto: Gong Records

Najbolj priljubljena slovenska pevka Tanja Žagar, po novem znana tudi kot »Lady ŽA-GA« je dejavna in aktivna vse do zadnje minute letošnjega leta, ki ga bo zaključila na velikem silvestrovanju na Trgu Leona Štuklja v Mariboru. Tik pred iztekom leta je s svojim novim videospotom za pesem z novega albuma »Naj živi lep spomin« kot prve obdarila najprej vse svoje fb prijatelje, potem pa še vse ostale ljubitelje njene glasbe.

Sicer pa je bilo za Tanjo Žagar letošnje leto zelo uspešno. V začetku leta je njen drugi album »Hvala, ker si ob meni ti« osvojil prvo mesto za najbolj prodajani slovenski album leta 2010 na slovenskem billboardu Slo top 30-lestvica najbolj prodajanih albumov. Nato je prejela nominacijo za prestižno medijsko nagrado Viktor za glasbenega izvajalca 2010. Sledil je Zlati večer, hkrati tudi njen 50.samostojni koncert v celjski dvorani Golovec, na katerem ji je založba Gong Records podelila zlato priznanje- Zlato ploščo za uspešno prodajo albuma »Hvala, ker si ob meni ti« ter platinasto ploščo za album »Tiho, tiho čas beži«. Zlati večer v Celju je ovekovečen v obliki DVD in LIVE CD-ja. 15.novembra pa je izšel že njen 3.album »Naj živi lep spomin«, na katerem je 14 pesmi, med katerimi so tudi 4 dueti z zvenečimi imeni slovenske glasbene scene; Adi Smolar, Alfi Nipič, Marijan Smode in Rok Ferengja. Tanja se tudi tokrat na albumu predstavlja kot večinska avtorica in nam s svojim delom še bolj pristno pripoveduje svojo življenjsko zgodbo. Leto pa je okronala prestižna nagrada Gong popularnosti 2011 za najbolj priljubljenega glasbenega izvajalca. To priznanje ji še toliko bolj pomeni, saj so poslušalci tisti, ki so jo izglasovali že drugo leto zapored.

Novi videospot za pesem »Naj živi lep spomin«, ki je nostalgično izpovedna in opeva minule nepozabne ter neponovljive trenutke naših življenj, ki imajo prostor v naših srcih in tam še naprej živijo, je posnet v praznično okrašeni prednovoletni Stari Ljubljani.



Več v Slovenija