Po silvestrovanju na trgu razdejanje

Letošnje silvestrovanje na Glavnem trgu je minilo tudi v znamenju vandalizma

Prlekija-on.net, nedelja, 1. januar 2012 ob 11:3216
Polomljen cvetlični lonec

Polomljen cvetlični lonec

Letošnje že tradicionalno silvestrovanje na Glavnem trgu v Ljutomeru je žal minilo tudi v znamenju neljubih in nezaželenih dogodkov. Tisti, ki smo se zjutraj po nočnem dogajanju sprehodili čez Glavni trg, smo namreč bili priče pravemu razdejanju in vandalizmu.

Vandali so namreč uničili skorajda vse cvetlične lonce, ki so bili postavljeni ob kioskih in v katere so bila zasajena drevesa. Že na prvi pogled je namreč jasno, da je šlo za objestnost in nerazumno uničevanje občinske lastnine. In ker gre za kaznivo dejanje, je za pričakovati, da bodo dogajanje vzele pod drobnogled tudi ustrezne institucije oz. organi pregona.

Vstopili smo v leto 2012. Srečno!

Vsekakor se marsikdo strinja, da je vandalizem v današnji družbi in tudi v samem mestu Ljutomer problematičen in da bo to postal še bolj, če proti temu ne bomo ustrezno ukrepali; tako občani, kateri smo kdaj pa kdaj priče takšnemu početju kot tudi represivni organi. Morda bi se pa bilo potrebno vprašati tudi, kako in na kakšen način so takšne prireditve varovane, da se dogajajo takšne stvari!


Več v Črna kronika