Novoletno druženje

Radenski upokojenci zaplesali v leto 2012

Filip Matko, sobota, 7. januar 2012 ob 10:49
Novoletno druženje

Novoletno druženje

V restavracijskih prostorih hotela Izvir v Radencih je bilo ves četrtkov popoldan, 5. januarja, izredno veselo. Članice in člani Društva upokojencev Radenci so se namreč zbrali na tradicionalnem novoletnem druženju ter zaplesali v novo leto.

Druženje se je pričelo ob 13. uri s skupnim kosilom, ko sta zbrane pozdravila vodja P.C. hotela Radin Miha Veberič, pa tudi predsednica društva, Marija Erveš. Glasbeni duet Tonja in Dušan pa sta z glasbo in pesmijo pospremila skupno zdravico vseh »Kolko kapljic, tolko let…« Po kosilu je sledil otvoritveni ples, ko se je morala »izkazati« društvena »Martina« (Štefka Lesjak). Bila je namreč lani za Martinovo »okronana« za najbolj veselo članico, ki ima ob svojem naslovu obveznost zabavati članstvo do naslednjega Martinovega. Ob kavici in sladici pa je sledila še prava poslastica. Novoletno druženje upokojenk in upokojencev je namreč obiskal dedek Mraz, vendar ne v spremstvu tradicionalnih belih snežink (saj snega to zimo še vedno ni !), pač pa v spremstvu plesočih snežink oziroma žena in deklet. Kajti vsem so na plesnem podiju zaplesale članice plesne skupine Društva kmečkih žena iz Svetega Jurija ob Ščavnici. V prvem delu nastopa so (Anita, Blanka, Jasmina, Mateja in Stanka) zaplesale posebej prirejeno koreografijo na melodijo iz znanega filma Briljantina, a v drugem plesnem nastopu so »zažgale« s kankanom.

Običajno dedek Mraz pridne obdari. Tako je pohvalil lansko celoletno aktivnost v Društvu upokojencev Radenci, ki šteje 618 udov. Leto 2011 je bilo označeno za Mednarodno leto prostovoljstva in vsi upokojenci in upokojenke so pravzaprav prostovoljci, ker vse počno brezplačno. Pohvaljenih je bilo društvenih devet področij športa in rekreacije, z darilcem pa nagrajen športni ribolov, ki ga je prevzel Jože Robar. Za aktivnosti v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je darilce prevzela Ema Matijevič. Za skupino, ki v društvu in tudi izven njega skrbi za preventivno zdravje, je darilce sprejela Jelka Hribar, a kot »društvena Martina« je darilce dobila Štefka Lesjak. Slavica in Alojz Fekonja sta darilce dobila, ker sta prisotna na skoraj vsaki društveni akciji, v imenu kulturnikov pa je darilce prejela Darinka Nahtigal. Dedek Mraz je darilca namenil še predsednici društva Mariji Erveš, glasbenemu duetu Tonja in Dušan ter plesalkam (plesočim  snežinkam, ki so ga spremljale) iz Svetega Jurija ob Ščavnici.

Veselo druženje 55 upokojenk in upokojencev DU Radenci se je zaključilo okrog 19. ure in ob vprašanju, zakaj se zberejo vsako leto šele po 1. januarju, je ena izmed članic imela kaj hitro pripravljen odgovor: »Tako se tudi postaramo pozneje !«


Več v Družabno