V Radencih vandal ponovno razbil steklo na adventni laterni

Neznanec je, tako kot leto poprej, ponovno razbil obnovljeno steklo na eni izmed adventnih latern

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. januar 2012 ob 21:552
Razbito steklo na adventni laterni

Razbito steklo na adventni laterni

V Radencih je nepridiprav spet razbil obnovljeno steklo na eni izmed adventnih latern na velikem adventnem vencu, ki ga imajo v krožišču v Radench. Ob tem so v Turističnem društvu Radenci poslali izjavo za javnost, v kateri opisujejo dogajanje.


V soboto 26.11. 2011 smo člani Turističnega društva Radenci v krožišču že tradicionalno postavili adventni venec. Na predvečer prve adventne nedelje smo na platoju pred Zdravstveno postajo v Radencih izvedli še družabno srečanje s kulturnim programom in blagoslovom adventnega venca in s tem tudi uradno naznanili začetek prazničnih dni v občini Radenci. V programu so sodelovali naši najmlajši iz vrtca Radenci in učenci Osnovne šole Radenci, blagoslov adventnega venca  je opravil domači župnik gospod Janko Ivančič. Ob prijetnem druženju je bilo poskrbljeno za topel čaj, kuhano vino in kuhane klobase. Družili smo se najmlajši, mladi, malo manj mladi, verni in neverni, občani naše občine, gostje Zdravilišča, skratka ljudje dobre volje… Še isti večer je bila na TV Slovenija predvajana nekajminutna reportaža o celodnevnem dogajanju pri nas. Tik pred Božičem smo v sredini adventnega venca postavili še božično drevo.

Do tukaj vse lepo in prav, če se ne bi ponovil lanskoletni vandalizem. Neznanec je, tako kot leto poprej (predvidevamo, da je storilec isti), ponovno razbil obnovljeno steklo na eni izmed adventnih latern.

Iz Turističnega društva Radenci neznancu sporočamo, da imamo že nabavljeno rezervno steklo, in da bo adventni venec tudi to leto v začetku adventa, v vsem svojem sijaju, naznanil začetek božično-novoletnega praznovanja v naši občini, pa naj mu je to všeč ali ne.

Vse vas, ki si želite še več tovrstnega druženja pa pozivamo, da se skozi vse leto, ki je pred nami udeležujete prireditev, ki jih organizirajo različna društva in drugi organizatorji v občini Radenci in s tem dokažete, da nas posamezniki s tovrstnim vandalizmom, ne bodo odvrnili od oblikovanja prijaznejšega sobivanja vseh, ki živimo v občini Radenci, kakor tudi tistih, ki tako ali drugače zaidejo k nam.


Več v Črna kronika