Ovadili računovodjo, ki si je protipravno pridobil preko 100.000 evrov

Z neupravičenimi nakazili je osumljenec sebi in obema sorodnicam pridobil za 100.758,07 evrov protipravne premoženjske koristi

Prlekija-on.net, četrtek, 12. januar 2012 ob 15:462
Denar

Denar

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so kazensko ovadili bivšega računovodjo v eni izmed gospodarskih družb v Murski Soboti, ki je preko elektronskega bančništva denar nakazoval sebi in dvema ožjima sorodnicama.

Pri preiskavi kaznivega dejanja so ugotovili, da je 47-letni računovodja zlorabil svoj položaj, saj je od junija 2010, do avgusta 2011 na svoj bančni račun in na bančna računa dveh sorodnic nakazoval denar, do katerega nista bili upravičeni. Denar je nakazoval tako dolgo, dokler za njegovo početje ni ugotovil direktor družbe. Z neupravičenimi nakazili je osumljenec sebi in obema sorodnicam pridobil za 100.758,07 evrov protipravne premoženjske koristi.

Nakazila denarja je izvrševal tako, da je preko elektronskega bančništva vpisal pravi naslov poslovnega partnerja, pri številki računa pa je zavestno vpisal svoj ali bančni račun dveh sorodnic.

Kriminalisti so poleg računovodje zaradi prikrivanja ovadili tudi obe sorodnici.


Več v Črna kronika