Dan D nastopili na otvoritvi EPK

Ob otvoritvi Evropske prestolnice kulture v Mariboru, nastopila skupina Dan D

Prlekija-on.net, nedelja, 15. januar 2012 ob 18:31
Dan D

Dan D

V soboto, 14. januarja, je sto umetnikov, laserski šov ter skupina Dan D na slovesnosti ob odprtju projekta Maribor 2012 štajersko prestolnico za eno leto postavilo na prestol evropske kulture.

Uvodne govore ob odprtju so imeli predsednik RS dr. Danilo Türk, častni pokrovitelj Evropske prestolnice kulture, Andrula Vasiliou, evropska komisarka za izobraževanje, kulturo, večjezičnost in mlade, Franc Kangler, župan Mestne občine Maribor in dr. Suzana Žilič Fišer, generalna direktorica Zavoda Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture.

Na osrednji slovesnosti so zbrane goste in obiskovalce nagovorili tudi umetniki, kot so Tomi Meglič, Maja Keuc, Martina Zadro in Rok Golob.

Na Trgu Leona Štuklja, kjer je potekala osrednja proslava se je zbralo okoli pet tisoč ljudi, končala pa se je s koncertom rockovske skupine Dan D. Koncert so lahko vsi spremljali tudi na zaslonu na mariborskem Trgu svobode, vi pa si nekaj utrinkov s koncerta lahko ogledate v priloženi fotogaleriji.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno