Srečanje z dedki in babicami tokrat malo drugače

Dedki in babice so za vnuke v vrtcu Sonček odigrali glasbeno pravljico

Branko Košti, petek, 20. januar 2012 ob 17:051
Muha Sitnica in komar Piskar

Muha Sitnica in komar Piskar

Tradicionalno vsakoletno srečanje dedkov in babic z vnuki in vnučkami v vrtcu Sonček pri Sv. Juriju ob Ščavnici, je v četrtek, 20. januarja, v telovadnici OŠ potekalo drugače kot v preteklih letih.

Na vseh dosednjih prireditvah so program izvajali otroci vrtca, dedki in babice so bili le gledalci. Tokrat so bile vloge zamenjane: gledalci so bili otroci, babice so postale muhe Sitnice, bolhe Skokice, miške Dolgorepke, žabice Kvakice, zajklje Brzopetke in lisičke Sestričke, dedki so se prelevili v komarje Piskarje, volka Grabeža in medveda Teptuna. Te živali namreč nastopajo v glasbeni pravljici Grad Gradiček, katero je devetnajst dedkov in babic na pobudo in pod vodstvom vzgojiteljic, uprizorilo za otroke in številne obiskovalce.

Po navdušenem aplavzu vseh v telovadnici so vsi skupaj zapeli in zaigrali pesem Mi se imamo radi. Zatem so otroci dedke in babice obdarilii z ličnimi darilci, katera so s pomočjo vzgojiteljic izdelali v vrtcu. Srečanje smo zaključili z bogato pogostitvijo in druženjem v šolski jedilnici.


Več v Kultura in izobraževanje