Mladi nogometaši NK Veržej uspešni na turnirjih

Turnirje so osvojili U-6, U-7 in U-10, U-12 pa so osvojili četrto mesto

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. januar 2012 ob 19:401
Minule dni so mlajši nogometaši NK Veržej, selekcije U-6, U-7, U-10 in U-12, uspešno nastopili na turnirjih na Ptuju, v Ljutomeru in v Srednji Bistrici. Turnirje so osvojili U-6, U-7 in U-10, U-12 pa so osvojili četrto mesto.

Turnir NŠ Poli Drava
Najmlajši veržejski cicibani U-6 pod vodstvom trenerja Bojana Gaberca so suvereno, brez poraza osvojili turnir, ki ga je na Ptuju organizirala NŠ Poli Drava. V predtekmovalni skupini so premagali NŠ Poli Drava z 3:0 (Niko Zamuda, Domen Ledinšek, Jan Rajh), ND Muro 05 z 3:1 (Niko Zamuda, Domen Ledinšek, Jan Rajh) in ND Dravinjo z 1:0 (Jan Rajh). V polfinalnem srečanju so dosegli gladko zmago s 5:0 proti NK Međimurju iz Čakovca (Niko Zamuda 2, Jan Rajh 2, Timotej Žibrek). V finalnem obračunu so bili nato boljši še od vrstnikov iz NK Dobrovcev z 1:0 (Nejc Klemenčič).

Selekcija mlajših dečkov U-12 je na Ptuju osvojila četrto mesto. V prvi tekmi so igrali 1:1 proti NK CM Celju (Bojan Horvat), nato izgubili proti NK Međimurju z 2:3 (Blaž Lebar 2) in v zadnji tekmi v skupini premagali NK Golgeter Hajdino z 3:1 (Blaž Lebar, Tilen Ketiš, Bojan Horvat). Z osvojenim drugim mestom v skupini so v polfinalu proti NK Aluminiju igrali neodločeno 2:2 (Bojan Horvat, Tilen Ketiš). V streljanju kazenskih strelov so imeli več sreče vrstniki iz Kidričevega.

Turnir NK Veržej
Veržejski cicibani U-7 so na turnirju, ki ga je v ljutomerski športni dvorani organiziral ŠD NK Veržej in na katerem je nastopilo dvanajst ekip osvojili prvo mesto. V svoji predtekmovalni skupini so premagali NK Rakičan z 1:0, NK Turnišče z 1:0, NK Ljutomer z 2:1 in igrali neodločeno z NŠ Damir Pekič 0:0) in NK Radvanjem (0:0). Finalna tekma z ekipo NK Središča ob Dravi se je končala brez zadetkov. Zmagovalca so odločili šele dodatni kazenski streli. Pokale na turniju sta podeljevala slovenski reprezentant in član NK Maribora Sandi Mertelj ter kapetan veržejske mladinske ekipe Jernej Trstenjak.

Turnir NK Bistrica
Selekcija starejših cicibanov U-10 pod vodstvom trenerja Gorana Rističa je zmagala na turnirju, ki ga je v Srednji Bistrici organiziral domači klub. Sodelovalo je šest ekip. V predtekmovalni skupini so veržejci premagali NK Turnišče 2 z 6:0 (Bračič 2, Štrakl 2, Hanžekovič, Lukač) ter NK Virs Bistrico z 3:0 (Štrakl, Hanžekovič, Lukač). Sledila je zmaga v polfinalu proti NK Čardi z 2:0 (Bračič, Lukač). V finalu so bili boljši od NK Grada z 3:2 (Štrakl, Budja, Bračič).


Več v Šport