Na seji sprejeli proračun

8 svetnikov je glasovalo za, ostali so se glasovanja vzdržali

Prlekija-on.net, četrtek, 2. februar 2012 ob 13:4522

V sredo, 1. februarja, je v Ljutomeru potekala 11. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer. Na seji je bil sprejet proračun Občine Ljutomer za leto 2012. S tem je Občina dobila zeleno luč, da pristopi k resnemu in trdemu delu za realizacijo načrtovanih investicij.

8 svetnikov za, ostali so se vzdržali
Za sprejetje proračuna je glasovalo 8 svetnikov od 21. Za so glasovali svetniki Janez Vencelj (SMS), Janez Kardoš (Zares), Silvester Perko (Lista za razvoj mesta in vasi), Aleš Lipovec (SD), Jože Panič (NSi), Anton Heric, Ludvik Filipič in Andrej Lah (vsi SDS). Vsi ostali svetniki in svetnica so se glasovanja vzdržali, kar bi lahko ocenili kot neodgovorno do občank in občanov. Svetniki, ki so glasovali za sprejetje proračuna se verjetno zavedajo pomembnosti sprejetja in posledic nesprejetja za vse proračunske uporabnike kakor tudi za občanke in občane.

Imenovanje v Svet Osnovne šole Ivan Cankar ni bilo sprejeto
Ker poteče mandat Sveta Osnovne šole Ivan Cankar v Ljutomeru, je bil na poziv predsednice Sveta, na seji obravnavan tudi sklep Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, za imenovanje v Svet treh predstavnikov ustanovitelja, to je Občine Ljutomer. Za sprejetje sklepa so glasovali isti svetniki kot pri glasovanju o proračunu, ostali člani so glasovali proti sklepu oz. niso glasovali. Ob tem noben od svetnice in svetnikov, ki so glasovali proti predlogu Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ni navedel razlogov zakaj glasujejo proti oz. ne glasujejo. S tem sklep ni bil sprejet in se bo moral speljati nov postopek imenovanja, kar seveda ovira delovanje Sveta Osnovne šole Ivan Cankar v Ljutomeru.

Miklošičevo nagrado bo prejel Alojz Kosi
Občinski svet je na seji obravnaval in sprejel tudi Sklep o podelitvi Miklošičeve nagrade in priznanj za leto 2012. Nagrado bo prejel Alojz Kosi iz Grab, priznanja pa Slavica Sunčič iz Krištancev ter Jožef Laba in Anica Zelko iz Ljutomera.


Več v Politika