Snega le za vzorec

Sneg je zajel tudi naše kraje

Prlekija-on.net, nedelja, 5. februar 2012 ob 10:322
Sneg v Prlekiji

Sneg v Prlekiji

V soboto je sneženje zajelo celotno državo, sneg je zapadel tudi v naših krajih. Po nižinah ga je za slab centimeter, nekaj več ga je v višje ležečih krajih. Vremenoslovci napovedujeo sneg ponovno za v torek, ko bi ga naj tudi pri nas zapadlo nekaj več, do 10 centimetrov.

Drugače pa po celotni Evropi beležijo izredno nizke temperature, vremenoslovci pa opozarjajo, da najhujše šele prihaja. Do zdaj je zaradi mraza v Evropi umrlo že več kot 250 ljudi. Najnižje temperature so te dni v Evropi izmerili na Češkem, kjer se je v četrtek živo srebro spustilo na 38 stopinj Celzija pod ničlo.

Ljutomer zajela snežna ploha
Ljutomer zajela snežna ploha

Po podatkih ARSO-ja se bo jutri oblačnost od vzhoda znova povečala, v torek bo oblačno z občasnim sneženjem, ki bo v noči na sredo ponehalo. Količine padavin predvidoma ne bodo velike, nekoliko več jih bo v vzhodni polovici Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od -17 do -12, najvišje dnevne pa od -11 do -7.

Previdno na cestah
Zaradi sneženja in nizkih temperatur so se tudi na pomurskih cestah varnostne razmere poslabšale. Ceste so zasnežene in spolzke, ponekod se sneg že oprijema cestišča.

Policija zato voznike opozarja, naj hitrost vožnje prilagajajo razmeram na cesti. Kljub temu, da je zimska služba na terenu, naj vozniki posebno pozornost posvetijo izpostavljenim mestom, mostovom in nadvozom, kjer je možnost poledice še večja.


Več v Narava