Zbirali sredstva za pomoč štirim družinam

Dobrodelni koncert z Ansamblom Saša Avsenika v Veržeju

Damir Skuhala, sobota, 11. februar 2012 ob 10:031
Dobrodelni koncert

Dobrodelni koncert

Lions klub Ljutomer je v sodelovanju z občino Veržej in Društvom aktivne mladine Veržej, v petek 10. februarja ob 20. uri v Domu kulture Veržej organiziral dobrodelni koncert ansambla Saša Avsenika.

Ansambel Saša Avsenika je slovenska narodno-zabavna skupina ustanovljena leta 2008. Do sedaj so izdali že dva albuma in sicer leta 2009 »Na sončni strani Alp« pri založbi Galerija Avsenik-Hohner in leta 2011 »Zavrtimo se« pri založbi Vox. Člani ansambla so:
  • Sašo Avsenik - harmonika
  • Aleš Jurman - bas
  • Matic Plevel - kitara
  • Jan Tamše - trobenta
  • Tomaž Zevnik - klarinet
  • Dejan Zupan - pevec
  • Sandra Križan - pevka
Glasbo in aranžmaje jim pišeta Slavko in Vinko Avsenik, ki sta po dvajsetih letih premora spet združila moči. Večino tekstov jim napiše Ivan Sivec, nekaj pa tudi Tone Fornezzi-Tof in Bernard Miklavc. S svojimi nastopi širijo slovensko narodno zabavno glasbo tako v Sloveniji, kot tudi v Avstriji, Nemčiji, Franciji, Švici, Italiji in Belgiji. Ansamblu se občasno na odrih pridruži tudi Sašotov oče, virtuoz na kitari Gregor Avsenik, kateri je bil tudi gost večera na dobrodelnem koncertu.

Sredstva zbrana s prodajo vstopnic so v celoti namenjena v dobrodelne namene, kot pomoč štirim družinam iz občine Veržej, da pa so sredstva šla v prave roke sta pri izbiri prejemnikov pomoči sodelovala Center za socialno delo Ljutomer in Občina Veržej.

Ljubitelji narodno-zabavne glasbe so do zadnjega kotička napolnili dvorano kulturnega doma in bili navdušeni nad koncertom, kateremu je bila dodana tudi humanitarna nota, kjer so zbrali 2.000 evrov.


pravični ponedeljek, 13. februar 2012 ob 23:45

Lepa gesta Lions kluba Ljutomer in občine Veržej. To ja

Mimogrede.

Brat Slavka Avsenika ni Vinko Avsenik ampak Vilko Ovsenik.

Ovsenik je bil stari družinski priimek.

Oba brata sta se rodila s priimkom Avsenik in ga je pozneje Vilko na željo svojega očeta spremenil v priimek stare družinske tradicije.

So pa legende.

Sašo je tak, kot bi dedeka Slavka gledal, ko je bil mlad. To ja

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Družabno

PŠK Pool Party

Poletne počitnice zaključili s Pool Party-jem

nedelja, 25. avgust 2019 ob 18:46
Red Love Party

Mladina žurala v diskoteki Oxygen

nedelja, 25. avgust 2019 ob 00:07