Stoti občni zbor PGD Radoslavci

Leto 2012 bo potekalo v znamenju jubileja

Branko Košti, sreda, 15. februar 2012 ob 11:27
100. občni zbor PGD Radoslavci

100. občni zbor PGD Radoslavci

Gasilci iz Radoslavec so se v soboto, 11. februarja, zbrali  na jubilejnem 100-tem rednem občnem  zboru. Ob visokem jubileju so se jim pridružili številni  gostje: podžupan občine Ljutomer Janez Vencelj, poslanec DZ Franc Jurša, poveljnik OGZ Andrej Trstenjak, predsednik KS Radoslavci in obenem častni predsednik društva Janez Rudolf, častni poveljnik društva Ludvik Horvatič, častni član Anton Filipič, predstavniki pobratenega PGD iz Ožbalta, poveljnik sektorja Mala Nedelja Stanko Filipič ter predstavniki sosednjih gasilskih društev. Prav tako so bili navzoči tudi predstavniki KO RK Radoslavci, TD Mala Nedelja - Radoslavci in LD Bučkovci, s katerimi gasilci tesno sodelujejo.

V PGD Radoslavci, ki operativno pokriva še vasi Godemarci in Sitarovci, se združuje 220 članov, od tega približno ena tretjina žensk, še posebej spodbuden je visok delež mladih in otrok. Za operativno uporabo razpolagajo z avtocisterno kapacitete 6000 l in vodnim topom, imajo še tri motorne  brizgalne. Za prevoz moštva pa uporabljajo novi Renault Trafic, kateri bo uradno predan namenu na osrednji proslavi ob stoletnici društva junija 2012.

Predsednik društva Jernej Horvatič je v poročilu navedel, da so v preteklem letu poleg rednih aktivnosti izobraževanja, nabave opreme, preventivnem delovanju, sodelovanju na slovesnostih na območju GZ Ljutomer in Križevci, izvedli tri zahtevne naloge:
  • izvedli 5. nabirko sredstev za novo gasilsko vozilo
  • nadaljevali z ureditvijo garaže
  • pričeli s pripravami praznovanja 100 letnice delovanja društva v letu 2012
Leto 2012 bo potekalo v znamenju stotega jubileja delovanja društva. Osrednjo prireditev načrtujejo 24. junija, že v mesecu maju pa bodo izvedli slavnostno sejo, na kateri bodo podelili priznanja zaslužnim članom in odkrili spominsko obeležje.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno