Sara Karba kandidatka za podpredsednico LDS

Predsednika in podpredsednika bodo volili na kongresu, ki bo 3. marca

Prlekija-on.net, petek, 17. februar 2012 ob 15:523
Sara Karba

Sara Karba

Svet LDS je na četrtkovi seji določil kandidatne liste za predsednika in podpredsednike stranke, ki jih bo volil kongres 3. marca. Kot kandidat za predsednika je bil na tajnem glasovanju potrjen dr. Iztok Podbregar, za kandidate za podpredsednike pa med drugim tudi Sara Karba iz Ljutomera, sicer članica Občinskega sveta Občine Ljutomer.

Sara je lani decembra na predčasnih volitvah v Državni zbor tudi kandidirala na listi LDS-a za volilni okraj Ljutomer, stranka LDS pa ni prišla v parlament.

Poleg Karbove so kandidati za podpredsednika stranke bili potrjeni še Borut Cink, Sonja Kralj Bervar, Damjan Matičič, Primož Posinek, Adolf Videnšek, Zmago Zadnik in Jožef Artnak, od katerih bo LDS na kongresu izvolila dva.

Na seji sveta so se sicer med drugim pogovarjali tudi o aktualnem političnem dogajanju in tem, kaj bo LDS, ki je po decembrskih predčasnih volitvah ostala zunaj parlamenta, počela v prihodnje. Kot je pojasnil predsednik sveta stranke Anton Anderlič, bodo na kongresu tako pripravili osvežitve v programskih usmeritvah.

Katarina Kresal, ki je po volitvah odstopila z mesta predsednice, je pojasnila, da se za vodenje LDS-a ne bo več potegovala.


Več v Politika