Odličen uspeh učencev glasbene šole Ljutomer

Učenci glasbene šole Ljutomer so na 15. regijskem tekmovanju Štajerske in Pomurja dosegli odlične rezultate

Stanislav Lašič, nedelja, 19. februar 2012 ob 23:07
V sklopu 41. tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije, ki je v tem letu bilo razpisano za tekmovalne discipline: violina, viola, violončelo, kontrabas, kitara, harfa, orgle, citre, komorne skupine s pihali in solfeggio, je 14. in 15. februarja 2012, potekalo 15. regijsko tekmovanje Štajerske in Pomurja na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, GŠ Tabor Maribor in v GŠ Murski Soboti.

Za dosežen dober rezultat na tekmovanju, je potrebno veliko dodatnega dela in truda učenca ter učitelja. Tu je seveda zelo pomembna vloga učitelja, ki odkrije talent in sposobnost učenca, ter mu glede na njegov karakter izbere tekmovalni program. Pri pripravi učenca na tekmovanje je potrebno tudi sodelovanje ter velika pomoč in razumevanje staršev. Le s takšnim sodelovanjem se lahko pričakuje dober rezultat. Za instrumente, ki na odru rabijo korepetitorja, je še posebej potrebno veliko dela, saj je vloga korepetitorja, ki se mora skupaj z učencem na odru dopolnjevati, zelo pomembna.

Za GŠ Slavka Osterca Ljutomer je tekmovalo sedem učencev. Štirje kitaristi, dve violončelistki in ena violinistka. V vseh disciplinah so učenci dosegli odlične rezultate, saj so vsi tekmovalci prejeli zlato priznanje, kr jih uvršča na državno  tekmovanje.

Uspehi učencev:

disciplina: VIOLINA

KAUČIČ Petra, I.a kategorija 98,33 Zlato priznanje
Učiteljica: Andreja Klinc
Korepetitor: David Tetičkovič

disciplina KITARA

KRAJNČAN Nuša, I. a kategorija 90,00 Zlato priznanje
FILIPIČ Urška, I. b  kategorija 90,00 Zlato priznanje
Učiteljica: Mojca Prejac, prof.

TURNŠEK Dejan, I. a kategorija 90,00 Zlato priznanje
ČUK Zala, I. b kategorija 91,33 Zlato priznanje
Učitelj: Simon Budna

disciplina VIOLONČELO

HORVAT Nana, I. a 96,00 Zlato priznanje
Korepetitor: Katja Žibrat, prof.
Učitelj: Samir Azzeh, prof.

POŠTRAK Staša, I.b 94,33 Zlato priznanje
Korepetitor: Tatjana Rozmarič - Poštrak, prof.
Učitelj: Samir Azzeh, prof.

41. državno tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije bo potekalo v Novem mestu, Krškem, Brežicah, Črnomlju, Mariboru in Ljubljani od 12. do 22. marca 2012.


Več v Kultura in izobraževanje