Pustna povorka pri Sv. Tomažu

Lepo vreme je privabilo številne obiskovalce, a manj skupin

Branko Košti, nedelja, 19. februar 2012 ob 15:261
Pustna povorka pri Sv. Tomažu

Pustna povorka pri Sv. Tomažu

Društvo Kurent iz Sv. Tomaža je v soboto, 18. februarja  pripravilo tradicionalno pustno povorko. Prekrasno, bolj pomladno kot zimsko popoldne, je privabilo množico gledalcev, med katerimi je bilo tudi mnogo pustnih likov.

V povorki so se najprej predstavili otroci iz vrtca z vzgojiteljimi in kot vedno, najbolj navdušili s spontanim in prisrčnim nastopom. Za njimi so učenci vseh razredov tomaševske devetletke v izvirnih in domiselnih kostimih, katere so izdelali sami s pomočjo učiteljev, predstavili čebelice, živahno vas, mušnice, meduze, ples psov in mačk, maturante, robote, žalostne klovne in čistilne gobice.

Nazadnje so se predstavile še odrasle skupine. Iz Sodinec so se pripeljale čarovnice in to kar v svojem dvorcu Čira čara in dodobra pometle Pürgo, člani TD Mala Nedelja - Radoslavci so prikazali življenje in delo okrog leta 1950 in danes, Ribiško društvo iz Seneškega vrha se je "borilo" za ohranjanje čistih voda in rib, kot zadnja je Koračka mornarica prikazala svojo reševalno službo.

Povorko je spremljala strokovna žirija in odločila, da v katergoriji vrtca in osnovne šole tretje mesto pripade robotom - učencem 8. razreda, skupina pingvinov iz vrtca je osvojila drugo mesto, zmagala pa je skupina meduz. Odraslim skupinam je žirija podelila dve prvi nagradi, kateri so prejele čarovnice iz Sodinec in mornarji iz Koračic, ribiči iz Seneškega vrha so bili drugi, na tretje mesto pa so se uvrstili člani TD Mala Nedelja - Radoslavci.

TUNČEK nedelja, 19. februar 2012 ob 19:50

Domiselno in za toki mali kraj odlično. Ploskač

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno