Pustovanje v DOSOR-ju

Klub prekmurskih študentov je za starejše pripravil pustovanje

Ines Sukič, torek, 21. februar 2012 ob 18:52
Pustovanje v DOSOR-ju

Pustovanje v DOSOR-ju

V okviru projekta Z ROKO V ROKI, ki je skupni projekt Kluba prekmurskih študentov, Pomurskega društva za krepitev socialnega dela in DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, smo študentje prostovoljci izvedli dogodek Pustovanje v DOSOR-ju, ki je potekal v nedeljo, 19. februarja v DOSOR-jevi jedilnici. Po koncu pustnega rajanja smo v sobah obiskali tudi tiste, ki se pustnega rajanja niso mogli udeležiti. Prostovoljci smo tako ustvarili lepši svet tistim, ki nas potrebujejo ter jim z nasmehom, pogovorom in skupnim druženjem podarili lep dan.

V domovih za starejše je osamljenost največja tegoba, s katero se sooča starostnik. Sodelavci Dosor-ja se tega zavedajo, zato so pripravljeni in usposobljeni, da se z mrežo toplih, pristnih medsebojnih odnosov in paleto aktivnosti vključujejo v starostnikovo zgodbo življenja ter svoje delo prilagodijo dihu njihovih dni. Zelo pomembni in dobrodošli pri ustvarjanju teh odnosov pa smo tudi prostovoljci, posebej mladi. V ta namen smo pripravili projekt Z roko v roki, ki je sestavljen iz večih dogodkov. Projekt poteka pa pod sloganom: »Bodi aktiven, ne pusti času, da te obrača!

Že samo ura študentove družbe lahko starostniku polepša dan, saj s svojim prihodom ta prinese v dom mladost, veselje in radost, česar se stanovalci veselijo, prostovoljec študent pa tako osebnostno zori in si nabira bogate življenjske izkušnje za kasnejše življenje. Vsem, ki bi želeli sodelovati v projektu Z roko v roki smo dosegljivi na elektronskem naslovu ines@kps.si ali na telefonski številki 031 547 382.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno