Premiera tudi v Radencih

Künštni Prleki so film Prleki med Muro in Dravo predstavili tudi v Radencih

Milan Belec, sreda, 22. februar 2012 ob 12:4911
Premiera v Radencih

Premiera v Radencih

Radenci, slatina, maraton in turizem. Kraj, kjer turisti najdejo veliko zanimovosti, gotovo pa je na prvem mestu gostoljubje. Posebno mesto je namenjeno ljudem, ki veliko pomenijo in ljudem kateri ustvarjajo zgodbo Radenec.

Sonja Kreslin, s katero je prijetno sodelovati, je vodja zavoda za turizem. Da je film o Radencih tako poseben, je zasluga vseh zaposlenih v omenjenem zavodu. Srečali smo Dr. Hena kateri je pred davnimi leti odkril mineralno vodo, s to zgodbo pa odprl vrata razvoju turizma. Izviri slatine, katere čuva droban rdeč palček, kateri se je pojavljal na etiketah slatine pred davnimi leti. Črna mlaka in še nekaj zanimivosti. Med tem bogastvom pa hotel in največja prireditev maraton. To je le nekaj skrivnosti, katere smo spoznali v tej zgodbi.

Premiere filmov Med Muro in Dravo po Prlekiji
Premiere filmov Prleki med Muro in Dravo po Prlekiji

Župan Janez Rihtatrič je sprejel DVD-je na katerih so posneti filmi, zahvalil se je ekipi in poudaril, da je Prlekija dobila film s katerim se postavlja ob bok razvitim regijam. Filmi prikazujejo bogastvo pokrajine, posebno mesto pa imajo izjemni ljudje, ki tukaj živijo. Ker so film naredili preprosti domačini je nastala zgodba, ki je veliko več kot se v tem trenutku lahko zavedamo.

Pomebni domačini, ki so se zbrali in si ogledli filme, so najprej nagradili ustvarjalce z gromkim aplavzom. Ob bogato obloženih mizah za katere so poskrbeli v hotelu Radin, je potekal sproščen pogovor. Potrebno je bilo predstaviti zanimivosti, katere so se dogajale na snemanjih. Dobra vina iz Kapelskih goric so pomagala, da je bil razgovor še bolj sproščen. Izražena je bila želja, da se podobna prireditev ponovno pripravi in da se pokažejo še ostali filmi.

Künštni Prleki se zahvaljujemo domačinom, kateri so prišli na premiero, za gostoljubje osebju hotela Radin. Posebna zahvala pa ljudem kateri so pomagali ustvariti zgodbo s katero povemo kdo in kaj smo.


Več v Glasba in film