Premiera še pri Sv. Tomažu in v Središču ob Dravi

Künštni Prleki so film Med Muro in Dravo predstavili še pri Sv. Tomažu in v Središču ob Dravi

Milan Belec, ponedeljek, 27. februar 2012 ob 19:35
Künštni Prleki

Künštni Prleki

Na zanimiv dogodek k Svetemu Tomažu je prišlo zelo veliko domačinov, kateri so želeli videti, kako smo posneli njihov kraj. V napolnjeni dvorani so domačini uživali ob nastopu Künštnih Prlekov. Za uvod smo jim zaigrali, Nandek je povedal nekaj resnic, Milan pa je predstavil projekt. Na zabaven način so bili predsatvljeni tudi ustvarjalci filma.

Za začetek je bil predvajan film o Muri in krajih ob njej, Sledila je pogostitev pridnih Tomašovskih gospodinj, katere so pripravile veliko dobrot. V nadaljevanju pa so si ogledali film kateri predstavlja Sveti Tomaž in Sveti Jurij.

Županu Mirku Cvetku smo predali DVD-je in razglednice, ustvarjalci pa smo bili nagrajeni z aplavzom, izrečenih pa je bilo veliko pohval. Da je to predstavitev, katera prekaša vse dosedanje in je gotovo dokument, ki bo Prlekijo kvalitetno predstavljal daleč naokrog.

Sledilo je veselo druženje ob zvokih inštrumentov članov društva, za vrhunec pa je poskrbel župan, ko si je nadel harmoniko in zaigral nekaj domačih melodij.

Sprejeli smo vabilo, da se čim prej vrnemo in prikažemo še ostale filme. Tokrat smo spoznali, da so ljudje pri Svetem Tomažu zelo gostoljubni za kar se jim zahvaljujemo, tako tistim, ki so pomagali pri snemanju kot vsem, ki so prišli na predstavitev, posebno pa izrednim gospodinjam.

Obisk tudi v Središču ob Dravi
V četrtek, 23. februarja smo bili gostje tudi v dvorani Sokolana v Središču ob Dravi. Zelo lepa dvorana, v katero je prišlo zelo veliko domačinov, želeli so si ogledati svoj kraj, tako kot smo ga videli mi, takrat ko smo jih obiskali. Posneli smo kar nekaj zanimivosti. Posebne lepote, katere skriva stara struga Drave je gotovo med lepšimi področji. Po predvajanju filma smo prejeli kar nekaj čestitk.

Domačini pa so nam predlagali še kar nekaj zanimivosti, katere bi bilo dobro posneti. Z veseljem smo sprejeli njihove predloge in jim obljubili da le to storimo ob naslednjem snemanju. Tudi tokrat smo predali DVD-je županu Juriju Borku in se mu zahvalili za pomoč ob snemanju.


Več v Glasba in film