Meddruštveni šahovski turnir

Šest ekip upokojencev v Radencih

Filip Matko, sreda, 29. februar 2012 ob 17:561
Šahovski turnir

Šahovski turnir

Šahovska sekcija pri Društvu upokojencev Radenci je bila zadnji dan v februarju gostitelj meddruštvenega ekipnega šahovskega turnirja. Do 9.30 se je v gostišču Kava bar Irena oglasilo šest ekip, skupno 24 šahistov iz društev upokojencev Moravske Toplice, Murska Sobota, Ljutomer, Veržej, Gornja Radgona in Radenci.

Vodja tekmovanja je bil Franc Zver, ki pri Društvu upokojencev Radenci vodi šahovsko sekcijo, kot sodnika pa sta sodelovala Franc Režonja iz Murske Sobote in Miroljub Manić iz Gornje Radgone. Pokrovitelj turnirja je bil Erinox d.o.o. Radenci, podjetje za trgovino s tehničnim blagom ter proizvodnjo in servisom tlačnih žag, ki je prispevalo pokale trem najboljšim ekipam in pokrilo del stroškov tekmovanja.

Ekipe so druga proti drugi zaigrale v petih krogih tekmovanja, kjer je največ uspeha imela ekipa šahistov Društva upokojencev Murska Sobota (Bogdan Hari, Štefan Režonja, Anton Marič in Franc Kuhar). Zbrala je kar 18 točk. Za pet točk je zaostala ekipa Društva upokojencev Ljutomer (Janko Brunčič, Zvonko Lovrenčič, Niko Studnička in Milan Rozman), a samo točko manj od Ljutomerčanov je zbrala ekipa Društva upokojencev Veržej (Davorin Cmrekar, Franc Vizjak, Franc Sukič in Mirko Osterc). Domači šahisti Društva upokojencev Radenci (Franc Zver, Stanko Borkovič, Janko Rožman in Anton Gorenčič) so s 7,5 točkami bili četrti, peto mesto so osvojili šahisti Društva upokojencev Moravske Toplice (Jožef Sambt, Martin Gabor, Jože Prša in Ignac Gabor) s 6,5 točkami, a na nehvaležnem zadnjem mestu so pristali šahisti Društva upokojencev Gornja Radgona (Evgen Ružič, Miha Breznik, Miroljub Manić in Dušan Jakovljević) s tremi točkami.


Več v Šport