Pastirski dan v dvorani ŠIC Ljutomer

Otroci so dedkom in babicam pripravili Pastirski dan

V imenu vzgojnega tima: Antonija Podnar, četrtek, 1. marec 2012 ob 14:271
V mesecu februarju smo v skupini otrok od 2-4 let spoznavali ljudsko izročilo skozi tematski sklop »Od kod si mala punčka?« Skozi ves ta čas nas je spremljala lutka Jožica (punčka narejena iz blaga) in nam vsakodnevno postavljala nova raziskovalna vprašanja, nas naučila nekaj iger, plesov, izštevank, ... iz njenih časov ter predstavila življenje nekoč.

Otroci so res uživali, saj jim je ta tema bila zelo blizu in zanimiva. Ker smo skozi ves ta čas vključevali v različne dejavnosti  babice in dedke, smo se odločili, da za zaključek pripravimo Pastirski dan.

Izvedli smo ga 22.3.2012 v dvorani ŠIC Ljutomer. Ob tej priložnosti so otroci kanček ljudskega izročila, ki smo ga spoznali, predstavili dedkom in babicam. Naše druženje je z igranjem harmonike popestril  g. Janko Žunič.

Marsikateremu dedku in babici se je ob nastopu svojega vnuka oz. vnukinje v očeh zalesketala solza sreče, veselja in radosti. Mislimo, da so babice in dedki uživali in da smo jim popestrili njihov dan. Bilo nam je lepo in tudi v prihodnje si želimo še kakšno podobno srečanje.

Zatorej dragi dedki, ljube babice iskrena hvala,
da ste nas počastili z obiskom in nam vsem skupaj
polepšali in popestrili dopoldan.

TUNČEK sobota, 3. marec 2012 ob 10:32

Zake je pa ime Pastirski dan ?

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši