Sara Karba podpredsednica stranke LDS

Na kongresu stranke LDS so izvolili novo vodstvo

Prlekija-on.net, sobota, 3. marec 2012 ob 17:066
Sara Karba

Sara Karba

Na 13. kongresu stranke LDS, ki je potekala v soboto, 3. marca v Trbovljah, so za predsednika stranke izvolili Iztoka Podbregarja, ki je bil edini kandidat. Podbregar je nasledil Katarino Kresal, ki je po lanskih predčasnih volitvah odstopila z mesta predsednice.

Tokrat štirje novi podpredsedniki
Lani sta v stranki odstopila tudi oba podpredsednika, zato so danes izvolili tudi nove podpredsednike saj so delegati po danes sprejetih spremembah statuta število podpredsednikov povečali na štiri. Nova podpredsednica stranke je med drugim postala tudi Sara Karba iz Ljutomera, sicer članica Občinskega sveta Občine Ljutomer.

Sara je lani decembra na predčasnih volitvah v Državni zbor tudi kandidirala na listi LDS-a za volilni okraj Ljutomer, stranka LDS pa ni prišla v parlament.

Ostali trije podpredsedniki stranke so postali še Sonja Kralj Bervar, Zmago Zadnik in Božo Flajšman.

"Demokracija brez sestavine liberalnosti le privid demokracije"
Na kongresu so med drugim sprejeli tudi deklaracijo, v kateri so med drugim zapisali, da je demokracija brez sestavine liberalnosti le privid demokracije, zato bo LDS "storila vse za to, da se kot stranka, način razmišljanja in političnega življenja kot pomemben politični akter vrne v parlament in v sodelovanju z drugimi strankami zagotovi dejavno navzočnost liberalizma kot politične alternative konzervativizmu, avtoritarizmu in populizmu v slovenski družbi".

Pot navzdol
LDS je sicer bila dolgo najmočnejša stranka v Sloveniji, svoj primat so izgubili leta 2004, leta 2008 so pod Katarino Kresal s 5-odstotno podporo postali najmanjša koalicijska stranka, na predčasnih lanskih volitvah pa so dobili le 1,48 odstotka glasov volivcev ter ostali zunaj parlamenta.


Več v Politika