Razveselili najmlajše

Trije prašički gradili na Pertoči

Filip Matko, sobota, 3. marec 2012 ob 20:51
Nastopajoča družina prašičkov

Nastopajoča družina prašičkov

V rubriki »Narava in okolje« je na spletnih straneh Prlekije 29. februarja bila objavljena fotoreportaža pod naslovom »Pogled na Goričko«. Bili so to posnetki z osrednjega dela Goričkega, a mi smo bili povabljeni v zahodni del Goričkega, na Pertočo.

Tam se je skupina mamic šoloobveznih otrok ter malčkov iz vrtca Podružnične osnovne šole na Pertoči odločila naštudirat gledališko predstavo, namenjeno najmlajšim. Izbrali so igrico »Trije prašički« po istoimenski angleški ljudski pravljici, za katero je priredbo besedila pripravila Gordana Počič. Gledališko predstavo so premierno uprizorile v petek, 2. marca ob 15. uri, v tamkajšnji dvorani Gasilsko vaškega doma Pertoča. Številno občinstvo, otroci s starši ni starimi starši, je v dvorani že dobrih 15 minut prej nestrpno pričakovalo dogodek, ki ga še niso doživeli. V 30-minutni gledališki predstavi so nastopili: Klavdija Gomboc (Mama Pujsa), Danijela Branšperger (Prašiček 1), Tanja Husar (Prašiček 2), Bernardka Gomboc (Prašiček 3), Marjetka Bertalanič (Dobri mož), Veronika Oček (Drvar, kostumografinja), Bernardka Recek (Zidar) in Danijela Kolar (Volk). Za sceno ter ozvočenje pa je poskrbel Stanislav Vučak.

V dvorani so vsi napeto spremljali dogajanje na odru, bili v strahu za prašičke, da bi jih volk ne dobil v svoje kremplje (kar se tudi ni zgodilo) in za zaključek z gromkim aplavzom nagradili nastopajoče »hrabre« mamice. So pa s čarobnimi besedami: »Čira-čara, simsala-bimsala-bum« pomagali iz čarovniškega klobuka pričarati še simbolična darilca nastopajočim v spomin na dan, ko so »Trije prašički« uprizorili premiero na odru Gasilsko-vaškega doma na Pertoči. Zaključimo pa lahko z mislijo, da bi bilo škoda, če bi po toliko vloženem trudu ostalo le pri premierni predstavi.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši