Komu je namenjen defibrilator v Biotermah?

O dostopnosti naprave, ki rešuje življenja, prebivalci niso obveščeni

Branko Košti, ponedeljek, 5. marec 2012 ob 19:2114
Defibrilator v Biotermah

Defibrilator v Biotermah

Ob brskanju po spletu sem naletel na informacijo, da je v avli hotela Bioterme nameščen defibrilator. Zadevo sem šel preverit, saj je skoraj neverjetno, da je v bližini dostopna naprava, s katero je mogoče reševati življenja, a ljudje s tem niso seznanjeni.

Na zidu, desno od vhodnih vrat hotela, je v prozorni škatli res nameščen defibrilator. Ni kaj, lokacija je odlična, saj je dostop omogočen 24 ur na dan. A kaj, ko bo najbližji sosed v primeru potrebe klical 112, in bo verjetno šele takrat izvedel, da se v neposredni soseščini nahaja defibrilator. Ta informacija mu ne bo v veliko pomoč, saj bo v stresni situaciji težko sledil glasovnim navodilom, ki jih aparat sicer oddaja. Vemo pa, da minute v takšnih situacijah odločajo o življenju.

Tudi nekaj vaščanov Male Nedelje je na vprašanje, ali vedo, da je v Biotermah nameščen defibrilator, odgovorilo negativno.

Po izjavi delavke hotela je defibrilator nameščen že več kot mesec dni. Skrajni čas je, da se o tem na primeren način obvesti krajane in se jih kar največ usposobi za ravnanje s to, za življenja pomembno napravo.

To nedeljo so defibrilator namestili na Cvenu, lani decembra pa v Križevcih.


Več v Gospodarstvo