Lovci v vrtcu Stara Cesta

Vrtec Stara Cesta so obiskali lovci

Vrtec Stara Cesta, sreda, 7. marec 2012 ob 08:595
Lovci v vrtcu Stara Cesta

Lovci v vrtcu Stara Cesta

V okviru TZS z IGRO DO PRVIH TURISTIČNIH KORAKOV smo izvedli tematski sklop na temo Lovska družina v našem kraju.

Tako smo se povezali z lovsko družino Ljutomer in k sodelovanju povabili lovce. Prijazno sta se odzvala našemu povabilu Aneyev dedek Ludvik in Arijanin atek Joško. Otrokom sta na zanimiv in prijeten način predstavila opremo, pripomočke in vse potrebne stvari, ki jih lovci potrebujejo pri svojem delu. Predstavila sta vlogo lovca - skrb za živali, urejanje krmišč, delovne akcije,, ...

Otrokom sta podarila revije Lovec in sladkarije. Otroci pa so se v zahvalo predstavili s pesmico Lisička je prav zvita zver.
Naslednji dan nas je čakalo novo presenečenje, v vrtec je prišel lovec Ivan, ki nas je popeljal do krmišč za zajce in fazane. Krmišča je v bližini vrtca postavil prav lovec Ivan. Krmišča smo napolnili s koruzo in senom.

V četrtek smo se z avtobusom odpeljali v Podgradje. Pred lovskim domom LD Ljutomer so nas prijazno počakali starešina, gospodar in lovec Stanko z lovskim psom. Ogledali smo si razstavo trofej, film o gozdnih živalih in vlogo lovskega psa. Gospodar je poskrbel za pogostitev.

Nato smo se peš podali po hribčku navzgor do preže. Pogumni otroci so se povzpeli na vrh preže. Dnevi, ki smo jih preživeli z lovci so bili za nas nekaj posebnega, zanimivega in doživetega.



Več v Najmlajši