V Ormožu na muzejski sceni

Predvajanje filma Prleki med Muro in Dravo v Ormožu

Milan Belec, nedelja, 11. marec 2012 ob 18:15
Premiera v Ormožu

Premiera v Ormožu

Posebna predstavitev v prostorih obnovljene grajske pristave. Muzejska scena je prireditev, katere pripravljajo v tej zgradbi odkar je odptra, dogodki pa se navezujejo na sklope s katerimi poudarjajo določene posebnosti. Tokrat so namenili dogodek filmom o Prlekiji, katere smo posneli v našem projektu.

Kot na drugih predstavitvah smo tudi tu nastopili člani društva in pričeli z našo himno. Nadaljevali smo s predstavitvijo v kateri smo nanizali pomembne in zanimive dogodke tako s snemanj kot same izvedbe in organizacije. Po predvajanju dveh delov filmov pa so pripravili še razgovor, kateri je bil namenjen članom društva. Odličen sogovornik in voditelj, direktor pokrajinskega muzeja Ptuj Aleš Arih, je izbrskal drobce s katerimi je zaznamovano naše delo. Duhovit in sproščen razgovor je pokazal, da smo tudi strokovnjake prepričali, da je bila ideja in način dela poseben, duhovit in ima veliko vrednost.

Zelo smo bili veseli čestitk, katere smo prejeli, obenem pa smo morali obljubiti, da bomo z isto vnemo nadaljevali naš projekt. Izrečena je bila ideja, da nadaljujemo s podobnimi predstavitvami tudi na Ptuju.

Zahvaljujemo se vsem, ki so sodelovali pri snemanju na ormoškem koncu, posebno Manici Hartman, katera je bila povezovalka in spretna igralka.


Več v Glasba in film