Podpisani pogodbi v sklopu projekta »Oskrba s pitno vodo Pomurja - Sistem C«

Občina Ljutomer in Ministrstvo za kmetijstvo in okolje podpisali pogodbi

Prlekija-on.net, četrtek, 15. marec 2012 ob 14:232
Ljutomer

Ljutomer

Županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, je v sredo, 14. marca, podpisala dve pogodbi v sklopu projekta »Oskrba s pitno vodo Pomurja - Sistem C«. Drugopogodbena stranka Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, katero zastopa minister Franc Bogovič, je obe pogodbi podpisala 7. marca.

Prva pogodba se nanaša na Sofinanciranje storitev Svetovalnega inženirja za pripravo projekta »Oskrba s pitno vodo Pomurja – Sistem C«. Občina Ljutomer je kot nosilna občina projekta »Oskrba s pitno vodo Pomurja - Sistem C« izvedla javni razpis in izbrala za izvajalca storitev Svetovalnega inženirja družbo DRI upravljanje investicij, d.o.o. iz Ljubljane.

Pogodbena dela obsegajo izdelavo razpisnih dokumentacij in vodenje postopkov izbora izvajalcev, koordinacijo in nadzor izvajanja raziskav vodnih virov, koordinacijo in nadzor nad izdelavo projektne dokumentacije (PGD, PZI) transportnih cevovodov in vodnih virov s pripadajočimi objekti, izdelavo vse potrebne investicijske dokumentacije v skladu z Uredbo o enotni metodologiji za pripravo in obravnavo investicijske dokumentacije na področju javnih financ, pripravo Vloge za pridobitev sredstev iz Kohezijskega sklada z vsemi potrebnimi deli in dokumentacijo do pridobitve Odločbe Komisije EU in sklenitve sofinancerskih pogodb ter svetovanje in ostale aktivnosti.

Pogodbena vrednost del znaša 184.200,00 EUR (z DDV). Sofinancer, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje sofinancira naročniku, Občini Ljutomer sredstva v višini 130.456,00 EUR. Razliko sredstev, to je 53.744,00 EUR zagotavljajo nosilna občina in občine sofinancerke.

Druga pogodba se nanaša na Sofinanciranje storitev Hidrogeoloških raziskav vodnih virov - Sistem C. Na podlagi javnega razpisa je bil kot najugodnejši ponudnik izbran za izvajalca Hidrogeoloških raziskav vodnih virov - Sistem C Geološki zavod Slovenije (GeoZS) iz Ljubljane.

V okviru naloge je potrebno s terenskimi raziskavami raziskati in potrditi zaloge podzemne vode ter kakovost podzemne vode na predlaganih lokacijah vodnih virov.

Pogodbena vrednost del na osnovi ponudbe izvajalca znaša 955.459,07 EUR (z DDV). Sofinancer, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje sofinancira naročniku, Občini Ljutomer sredstva v višini 796.215,89 EUR (celotno vrednost brez DDV).


Več v Gospodarstvo