Veselo srečanje na Spodnjem Kamenščaku

Zbor članov Rdečega križa na Sp. Kamenščaku

Anja Lukner, torek, 20. marec 2012 ob 09:292
Zbor članov Rdečega križa

Zbor članov Rdečega križa

Leto je naokoli in spet smo se v soboto, 17. marca 2012, na Spodnjem Kamenščaku srečali ostareli in krvodajalci ter vsi, ki smo si zaželeli prijetnega druženja.

Najprej je potekal občni zbor krajevne organizacije Rdečega križa, kjer nas je dolgoletni predsednik Janko Potočnik spomnil na dogodke iz lanskega leta. Povedal je, da imamo na Kamenščaku 31 aktivnih krvodajalcev, ki redno darujejo svojo dragoceno kri. Tako pomagajo ohranjati in reševati življenja soljudi, za kar smo jim zelo hvaležni.

V naši sredi je Janko pozdravil tudi najstarejše krajane, ki nam z dobro voljo, izkušnjami in nasveti pomagajo v življenjskih izzivih. V njegovi organizaciji se tako v našem gasilskem domu srečamo vsako leto, saj se zaveda, da je potrebno v teh časih ljudi družiti in medgeneracijsko povezovati.

Vsem prisotnim smo se želeli zahvaliti za vse dobro in jim prirediti poseben večer. Za to smo poskrbeli mlajši, ki smo pripravili krajši kulturni program ob dnevu žena in materinskem dnevu. Po nagovoru Janka, ki se je zahvalil vsem dekletom, ženam in materam za vse dobro, kar nam v življenju dajejo, nas je kot prva nastopajoča presenetila najmlajša deklica v dvorani Anika Nemec. Stara je komaj dve leti, a je že zbrala dovolj poguma in za svoj prvi javni nastop zapela pesmico Barčica po morju plava. Vse v dvorani je spravila v dobro voljo in požela zelo velik aplavz. S pesmimi o mamah sta nas osrečili Sandra Kuster in Špela Semenič, kako je Bog ustvaril žensko, nam je zaupala Sabina Kuster, Anja Lukner pa je z nami delila Pavčkovo pesem Angel za mame.

Ob dobrotah na mizi in prijetnem kramljanju se je druženje nadaljevalo še pozno v noč, z glasbo pa nas je razveseljeval Trio adijo, kjer so se predstavili David in Anja Lukner ter Damjan Gregorinčič. Od nastopajočih smo vse ženske dobile rožico, obljubili pa smo si, da se prihodnje leto spet srečamo in poveselimo.

TUNČEK torek, 20. marec 2012 ob 12:27

Toka drüženja so svetla točka v totih sivih cejtih. Pomežik

pravični torek, 20. marec 2012 ob 23:18

Ja, TUNČEK, točno tak. To ja

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno