Kratka ekskurzija ljutomerskih prvošolčkov

Otroci 1. razreda Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer so si ogledali gasilski dom in razstavo DU Ljutomer

Nuša Novak, sreda, 21. marec 2012 ob 09:362
Ekskurzija prvošolčkov

Ekskurzija prvošolčkov

V sredo, 14. marca 2012, je bil za otroke 1. razreda Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer, prav poseben dan. Učenci so se v spremstvu učiteljic odpravili na kratek obisk v ljutomerski gasilski dom.

Glavni namen tega obiska je bil predvsem ta, da bi prvošolčki podrobneje spoznali delo gasilcev in njihovo prevozno sredstvo, ki ga po njegovi zunanjosti in zvoku že vsi dobro poznajo. S to tematiko so se učenci teoretično že srečali pri pouku narave in okolja, sedaj pa so gasilce še bolje spoznali s praktičnega vidika.

Gospod gasilec je otrokom razkazal gasilski dom in gasilski avto, za katerega je bilo s strani otrok največ zanimanja. Povedal jim je tudi, da je imel letos gasilski dom 140. obletnico obstoja. Gasilec jim je pokazal vso gasilsko opremo v gasilskem avtu, na koncu pa jih je z njim tudi popeljal do bližnje čistilne naprave. To je bilo za vse enkratno doživetje, saj nimamo vsak dan takšne prijetne priložnosti. Po končani skupinski vožnji, so ljutomerski gasilci otroke tudi pogostili in še jim povedali nekaj besed o delovanju gasilskega doma.

Po zanimivem in poučnem ogledu, so si učenci ogledali še razstavo ročnih del Društva upokojencev Ljutomer. Najbolj so jih navdušili predvsem kvačkani izdelki, namenjeni praznovanju Velike noči. Z zanimanjem pa so si ogledali tudi stare predmete, ki nam povedo, kako so nekoč živele naše babice in prababice.

TUNČEK sreda, 21. marec 2012 ob 11:11

Lepo, na toki način se je ne za bojati za podmlodek gasilcof. To ja

Gasilec88 sreda, 21. marec 2012 ob 19:50

TUNČEK : vupejmo ka de se jih čim več pridružilo pionirskim vrstam pa ka do meli volo za to... Lp Haha

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši