V Radencih so se srečali člani Združenja turističnih kmetij Slovenije

Srečanje članov Združenja turističnih kmetij Slovenije

Milan Belec, sreda, 21. marec 2012 ob 22:14
Letno srečanje članov ZTKS

Letno srečanje članov ZTKS

V sredo, 21. marca, je bil pomemben dan za turistične kmetije Slovenije, posebno pa za prleško-prekmurske kmetije, katere so gostile preko 250 udeležencev v Radencih.

Na srečanju so bili pomembni gostje, kateri so predstavili poglede iz različnih koncev. Prevladalo je enotno mnenje, da kmetije skrbijo za urejenost slovenskega podeželja, da so nosilci razvoja in da v veliki meri skrbijo za razvoj turizma.

Turizem, kateri se odvija preko turističnih kmetij, spada med obetajoče panoge, saj v teh časih raste dohodek in se povečuje obisk. Med slabšimi podatki pa je bilo predstavljeno dejstvo, da je tudi tukaj premalo mladih ljudi in je potrebno več spodbud v tej smeri.

Pogostitev za udeležence je bila sestavljena iz dobrot, katere prihajajo iz naše pokrajine. Obilno obložene mize so dokazale, da smo vrhunski gostitelji in da vemo pripraviti vrhunsko hrano.

Zahvala vsem domačijam, katere so sodelovale ter zahvala zaposlenim hotela Radin, kateri so nam omogočili, da smo lahko pripravili tako pomebno prireditev.


Več v Gospodarstvo