Prvo slikarsko druženje letos

Medgeneracijsko in meddržavno slikanje v Gornji Radgoni

Lipe Juhart, nedelja, 25. marec 2012 ob 10:41
Zanimivo za stanovalce

Zanimivo za stanovalce

V Gornji Radgoni, v in ob prostorih Doma starejših občanov, je v soboto, 24. marca, potekalo prvo druženje slikark in slikarjev letos, ki sta jih skupaj privabila Dom starejših občanov Gornja Radgona in Likovno društvo Gornja Radgona. Bilo je namreč dogovorjeno za slikanje velikonočnih in pomladnih motivov.

Udeležencev se je zbralo 19 in ob 9. uri, na samem začetku ustvarjalnega dne, jih je pozdravil direktor DSO G. Radgona, mag. Marjan Žula, ter jim zaželel uspešni slikarski dan. Po skupnem zajtrku ter oskrbi s slikarskim materialom so se udeleženci likovne delavnice »porazgubili« po domu ter njegovi ožji in širši okolici. Bil je namreč za ustvarjanje na prostem idealen pomladni, sončni dan. Številčne udeležbe je bila vesela tudi predsednica Likovnega društva Gornja Radgona, Tatjana Mijatović. Bili so to: Saša Bezjak, Vidka Borko, Jasna Brunskole, Zdravko Dolinšek, Aleksandra Fekonja, Simona Grosman, Gerhard Guttmann (član društva iz sosednje Avstrije !), Franci Jaušovec Fric, Edvard Ketiš, Pavla Krajnc, Filip Matko Ficko, Marko Matko Ficko (najmlajši udeleženec, 10 let !), Tea Merljak (najstarejša udeleženka, 88 let !), Tatjana Mijatović, Milena Marija Reščič, Danica Štrucelj, Marina Vuk, Ivica Vukan in Eva Žula.

Na skupnem kosilu so se ustvarjalke in ustvarjalci zbrali ob 16. uri ter se z vodstvom Doma starejših občanov Gornja Radgona dogovorili, da bodo nekateri svoja dela dokončali doma. Zbrali pa se bodo ponovno v petek, 30. marca, ko bodo pripravili razstavo ustvarjenih del v prostorih DSO Gornja Radgona. Vsak izmed njih bo tudi vsaj eno delo podaril temu domu, kjer bodo z novonastalimi slikami popestrili vzdušje na hodnikih in skupnih prostorih doma.


Več v Kultura in izobraževanje