Odgovor MGT centra suhe gradnje na članek o postavitvi table

Iz podjetja MGT Center suhe gradnje d.o.o. so nam posredovali odgovor glede postavitve table

Prlekija-on.net, sreda, 28. marec 2012 ob 13:2432
Na našem portalu, je bil v četrtek, 22. marca, objavljen članek o postavitvi table pred zgradbo društva JJ Puch Ljutomer, ki so nam ga posredovali iz društva JJ Puch Ljutomer. Glede postavitve table, smo prejeli odgovor podjetja MGT Center suhe gradnje d.o.o.

Pred klubom JJ Puch postavili reklamni pano sosednje firme
Pred klubom JJ Puch postavili reklamni pano sosednje firme

V nadaljevanju članka, je odgovor in obrazložitev objavljena v celoti.

Na portalu prlekija-on.net je bil v četrtek 22.3.12 objavljen članek o postavitvi table pred zgradbo društva JJ Puch Ljutomer.

Tabla je postavljena na našem zemljišču, kar je razvidno tudi iz slike. MGT CSG (prej Prlekija d.o.o.) je leta 1997 kupilo prostore na bivši lokaciji MTT. Zraven poslovnih prostorov smo kupili tudi parkirišče v izmeri 349,40 m2 (rumeno polje na sliki), poleg tega smo še tudi lastniki ostalih skupnih zemljišč okoli stavbe bivše MTT.

Na zemljišču sedanjega društva JJ Puch je najprej stala vratarnica stavbe MTT, nekaj let pozneje pa je društvo kupilo to stavbo in naredilo večjo. S tem so si bolj ali manj zazidali celotno zemljišče. Stavba je postavljena tudi tako, da nekateri deli te stavbe, predvsem desni zgornji del balkona in strehe potekajo  preko zemljiških mej društva, torej na našo zemljo. Za to izvedbo del si niso pridobili nobenega soglasja in tudi o tej zadevi niso nikogar obvestili. Zemljišče okrog stavbe JJ Puch (slika z rumeno barvo) je v celoti naša last. Za naše normalno poslovanje potrebujemo celotno zemljišče, saj se celotna dostava blaga vrši z večjimi tovornjaki. Večkrat smo morali prositi člane društva, da naj umaknejo svoja vozila, saj so ovirali dostavo in dobavo našim strankam.

Kljub temu smo članom društva JJ Puch Ljutomer omogočili, da lahko brezplačno parkirajo na našem prostoru vsak dan po 17.00 uri, v soboto po 12. uri in pa celi dan v nedeljo. Za organizacijo njihovih sejmov smo jim večkrat brezplačno odstopili celoten zunanji prostor, kljub temu, da  nam je pozneje bila  narejena tudi škoda, kot npr. nek udeleženec se je zaletel z motorjem v vhodna vrata; fasada je podrgnjena zaradi razstavljavcev. Noben izmed članov društva se za ta dejanja niti ni opravičil oziroma vprašal za odškodnino. Kot dobri sosedje smo jim tudi za sejem 01/04/2012 podpisali dovoljenje za izvedbo sejma in jim brezplačno dali naš celoten parkirni prostor.  V večini javnih prireditev, predvsem na privatnih zemljiščih, se mora zemljišče plačati oziroma se lastnika omenja kot enega izmed sponzorjev prireditve. V našem primeru pa tega nikjer ni. Člani društva JJ Puch pa razmišljajo, da je vse skupaj njihovo oziroma, da je vse skupaj javno dobro – potem bi morali biti na občinski zemlji.

Iz poslovnih razlogov smo se odločili, da postavimo usmerjevalno tablo.

Dejstvo je:
  • da smo tablo postavili na svoji zemlji in s tem ne oviramo nikogar, saj ima muzej dva vhoda. En vhod, ki ga naša tabla delno zaslanja je tudi s strani društva JJ Puch Ljutomer blokiran z razstavljenima motorjema v samem muzeju. Razstavljena vozila in motorji v samem muzeju so postavljena tako, da se muzej obiskuje z drugega vhoda.
  • da imajo tudi večji trgovski centri kot npr. Mercator, Hofer … na svojih parkiriščih usmerjevalne table. Parkirišča so rezervirana samo za svoje stranke in niso za druge namene. Po koncu delovnega dne pa so zaprta z zapornicami.
  • da je tabla bila najprej položena na tla v sredo do 15.30 in so jo nekateri člani društva videli in o tem niso povedali nič,
  • da nismo poslali nobenega pisnega obvestila na društvo o postavitvi table, kar smo storili narobe
Presenetilo nas je, da je potem nastal problem, ki pa je najprej bil posredovan na medije ne pa nam osebno. Pozneje smo na našo željo sklicali sestanek, da se o tem problemu pomenimo.

Odločitev o lokaciji table bomo sprejeli v petek na sestanku.

MGT Center suhe gradnje d.o.o.
Franc Markovič, Damjan Markovič


Več v Gospodarstvo