Zemlja pleše - nova gledališka predstava na OŠ Križevci

Plesno-gledališka skupina OŠ Križevci je pripravila predstavo Zemlja pleše

Mentorica: Katja Koroša, petek, 30. marec 2012 ob 16:33
Zemlja pleše

Zemlja pleše

Plesno-gledališka skupina OŠ Križevci v letošnji sezoni uprizarja predstavo Zemlja pleše. Učenke združujejo v igri gledališče in ples, najraje pa nastopajo v igrah, ki so jim karakterno in starostno blizu. Seveda pa so sodelovale tudi pri izdelavi kostumov ter scene.

O vsebini
Pet mladih dvornih dam se v 16. stoletju brezskrbno zabava ob klopci v naravi. Leta 2012 pa se peterica sodobnih deklet sreča na istem mestu in se pogovarja vsakdanje reči. Potem pa … Tresk. Bum!!!! Nekaj se v vesolju zgodi. Zemlja se strese in vsa dekleta odnese v vrtinec časa. Znajdejo se skupaj. Ob začetnem presenečenju ugotavljajo, da ne gre za naključje. Ali gre za reinkarnacijo?! So se dekleta iz 16. stoletja ponovno rodila v današnjem času? Je to mogoče? Skupno druženje se prevesi v prijateljstvo, vendar pa Zemljini usodi ni moč ubežati. Svet se obrača po svoje, človek pa nanj nima vpliva.

Mentorica: Katja Koroša

BESEDILO, REŽIJA IN DRAMATURGIJA: Katja Koroša                                   

SCENOGRAFIJA, KOSTUMOGRAFIJA: Jožica Lešnik Švajger in učenci; šivanje: Milena Jureš

ZASEDBA VLOG
Bodoča kraljica Elizabeta: Anja Copot
Princesa Katarina: Brina Godec
Princesa Julijana: Klara Dragovič
Princesa Anastazija: Maša Maučec
Princesa Aleksandra: Katja Prelog
Liza: Maša Štuhec
Rina: Meta Štuhec
Jana: Nuša Pučko
Ana: Lora Gržin
Sandra: Gaja Šiško
Zemlja: Maja Kavaš
Zemlja: Kaja Zupančič
Zemlja: Nuša Filipič

TEHNIČNA PODPORA: Žan Ketiš, Denis Kolbl

IGRALKE SPOROČAJO
V ponedeljek, 19. 3. 2012, smo imele premiero v Križevcih. Nastopale smo za učence naše osnovne šole. V sredo, 21. 3. 2012, pa smo se udeležile območnega gledališkega festivala Mladi oder Prlekije 2012. Nekateri učenci so nas v Ljutomer šli spodbujat. Upamo, da so dovolj navijali, saj še čakamo na rezultate, in upamo, da se uvrstimo na regijsko srečanje. Preberite, kaj so povedale nekatere igralke.

IZJAVE IGRALK
Bilo je super, tudi igrale smo dobro, glede na to, da je bil to naš prvi nastop. Mislim, da smo se dobro odrezale, saj so nam tudi drugi čestitali, občutki pa so bili dobri. Čeprav smo dolgo čakale na lasulje, smo ugotovile, da le niso tako ˝udobne˝.
Katja Prelog, 6. a
 
Nastopati pred občinstvom je najboljša stvar na svetu! Teh nekaj minut slave smo kar najbolje preživele. Vesele smo bile tudi občinstva v Ljutomeru, saj so bili to učenci naše šole. BILO JE SUPER!
Nuša Pučko, 6. b

Nastop se mi je zdel dober. Super sem se počutila tudi pod močnimi reflektorji, ki me niso preveč motili. Tudi druženje pred in po nastopu je bilo zabavno. Nisem imela niti pretirane treme. Upam, da so se zabavali tudi gledalci in razumeli sporočilo te zgodbe.
Lora Gržin, 7. b

Nastop se mi je zdel super, čeprav nisem imela velike vloge. Želim si še večkrat nastopiti. Bila je najbolj kulska predstava.
Kaja Zupančič , 6. b

Teh naših 30 minut slave je bilo izjemnih. Dale smo vse od sebe in se noro zabavale. Zabavale smo se tako na odru kot tudi za njim. Med predstavo smo postale res prave prijateljice. Velika zahvala pa gre tudi naši učiteljici Katji Koroša.
Klara Dragović, 6. a

Ko si na odru, je svet veliko lepši. Na odru je bilo super, saj sem vedela, da nam bo uspelo, trema je hitro minila. Lepo bi bilo, če bi bila slavna.
Gaja Šiško, 6. b

Nisem imela treme, bilo mi je zelo všeč. Gledalo nas je veliko gledalcev.
Maja Kavaš, 5. b

Zdelo se mi je super. Ko sem prebrala scenarij, sem osupnila. Bil je enkraten. Upala sem, da bomo tako dobro tudi zaigrale. Pa nam je uspelo. Torej vse pohvale naši mentorici, učiteljici Katji Koroša.
Brina Godec, 5. b

IZJAVE GLEDALCEV
Predstava se mi je zdela zanimiva, zelo domiselna in zabavna. Nastopali so različni liki in čudežne osebe. Besedilo je bilo poučno in je predstavljalo stvari, ki jih v življenju ne bi smeli delati, oziroma odvisnost od računalnika in televizije.
Blaž Pustunek, 7. a

Bilo je zanimivo gledati različne predstave ter razumeti bistvo. Res mi je bilo zelo všeč in bi to z veseljem ponovila.
Medeja Kuhanec, 7. a

Ko sem gledala predstavo Zemlja pleše, sem uživala. Počutila sem se odlično, saj so vse igralke svojo vlogo zelo dobro odigrale.
Tjaša Marinič in Ana Rajh, 5. b

Zelo me je presenetilo, da smo si smeli ogledati predstave v Ljutomeru. Ogledali smo si štiri od petih. Vse so se mi zdele dobre, naša pa je bila najboljša. Imela je dobro tematiko, sceno; razočarali so me samo zvočniki v dvorani, ki niso delovali dobro. Glasba se je slabo slišala, igralci pa so vseeno zelo dobro zaigrali predstavo.
Tim Štuhec, 7. b

V predstavi sem zelo uživala. Igralke so svoje vloge zelo dobro odigrale; tako sodobne kot dvorne dame. Videlo se je, da nimajo treme.
Tjaša Štuhec, 5. b


Več v Kultura in izobraževanje