Tabla zamenjana, a (spet) z napačnim imenom

V eno smer potok nosi ime Globetka, v drugo pa Golbetka

Prlekija-on.net, nedelja, 1. april 2012 ob 00:0422
1. april
Poročali smo že o tem, da večino starejših občanov Ljutomera zelo moti tabla Ščavnica pri mostu čez potok Globetka. Pred časom so tudi občani dali pobudo za zamenjavo table s pravilnim nazivom.

S pobudo so se krajani oglasili v pisarni županje Občine Ljutomer in pri direktorju Občinske uprave. Na občini so takrat ukrepali ter na Direkcijo Republike Slovenije za ceste (DRSC) poslali dopis glede napačno postavljenih znakov za obvestila z napisom Ščavnica, kjer se nahaja vodotok Globetka.

Na tablo (in zemljevid) želijo vrniti ime Globetka
Na tablo (in zemljevid) želijo vrniti ime Globetka
Tabla z napisom Globetka do konca marca
Tabla z napisom Globetka do konca marca

Pristojni na DRSC so takrat opravili ogled ter izdali nalog, da se znaki pravilno namestijo najpozneje do konca marca letošnjega leta. Po naših podatkih so table z imeni Ščavnica zamenjali konec tega tedna, a ime na tabli, ki jo vidite, če se peljete iz smeri Ljutomera, je napačno. Tam namreč piše Golbetka, namesto Globetka. Tabla v smeri proti Ljutomeru pa prikazuje pravo ime - Globetka.

Glede postavitev tabel in glede table z napačnim imenom, smo naslovili vprašanja na Občino Ljutomer in na DRSC, a ker je konec tedna, odgovorov še nismo prejeli, jih pa pričakujemo v ponedeljek. Do takrat, ko bodo (spet) zamenjali tablo s pravilnim imenom, pa se bomo iz smeri Ljutomera vozili čez "Golbetko".


Več v Gospodarstvo